Pojke misstänks ha blivit våldtagen i parkområde

avJoakim Magnå

NYHETER

En pojke, under 18 år, misstänks ha blivit våldtagen i ett parkområde i centrala Västerås under fredagskvällen.

Flera personer har varit på platsen i samband med brottet, enligt pojkens berättelse.

– Vi vet inte hur många som varit med i övergreppet, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Enligt polisen ska övergreppet ha skett på fredagskvällen, mellan 18.45 och 19.45, i ett parkområde i närheten av Länsstyrelsens lokaler i Västerås.

Platsen spärrades av först under lördagsmorgonen. Tekniker har undersökt det parkområde där den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum.

– När det här kom till vår kännedom på fredagskvällen var det oklart var brottsplatsen var. Men nu har vi lokaliserat den till den här gräsytan. Offret är en kille under 18 år, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

”Har lämnat en berättelse”

Ingen misstänkt gärningsman är gripen och det finns inga personer utpekade som förövare.

– Flera personer har varit på platsen vid brottet, men det är i nuläget oklart hur många personer som har förgripit sig på killen. När vi fick det här larmet var pojken på sjukhuset. Han har lämnat en berättelse, som jag inte kan gå in på nu, säger Christer Nordström.

Det är oklart vad den tekniska undersökningen gett.

– Vi fortsätter med förhör. Sedan hoppas vi att allmänheten ska höra av sig. Vi är i stort behov av tips och iakttagelser från allmänheten, säger Christer Nordström.

ARTIKELN HANDLAR OM

Västerås

Brott