Stort område avspärrat i Skellefteå

Foto: Linda Eliasson
Teknikerna på plats i stadsparken i Skellefteå.

avJoakim Magnå, Linnea Järkstig

NYHETER

Ett stort område spärrades av i Stadsparken i Skellefteå på lördagen.

Dessutom lades en presenning ut för att säkra bevis – men det är i nuläget oklart vad som hänt, skriver Norran.

– Det handlar om ett brott av dignitet, säger polisen Robert Björkman till tidningen.

Tipsa | Aftonbladet

Skellefteåpolisen är mycket förtegen om vad som skett i Stadsparken, men de bekräftar för Norran att det rör sig om ett allvarligare brott.

Förundersökningsledare Mats Bruhn säger till Norran att ingen person har skadats i samband med brottet.

– Vi har inte så mycket mer att säga i nuläget än det vi har gått ut med tidigare. Vi vill inte påverka vittnen eller förundersökningen, säger han till tidningen.

Enligt uppgifter till SVT Västerbotten ska brottet ha ägt rum under natten till lördag. En presenning ligger nu på platsen för att skydda eventuell bevisning, enligt polisen.

– Teknikerna har precis kommit till platsen. De har satt upp ett ganska stort svart tält som de placerat över platsen där presenningen låg, sa ett vittne på platsen till Aftonbladet tidigare under lördagen.

I närheten pågår evenemanget Matfesten. Festligheterna påverkas dock inte av händelsen, hälsar Matfestens kommunikatör till tidningen.

Avspärrningarna i parken hävdes under lördagseftermiddagen. Istället spärrades en port av på Storgatan ett par timmar. Senare meddelade polisen att den avspärrningen inte har något med den i Stadsparken att göra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott