62 år som gifta – får inte längre bo ihop

1 av 2 | Foto: Ashley Bartyik
Här var bilden som spreds över nätet när paret inte längre fick bo tillsammans.
NYHETER

De har varit gifta i 62 år.

Men nu får de inte bo tillsammans längre, rapporterar ABC News.

”Det här är den sorgligaste bilden jag någonsin tagit”, skriver barnbarnet Ashley på Facebook.

Bilden på det gråtande paret Anita, 81, och Wolfram, 83, Gottschalk från Surrey i Kanada sprids nu på nätet. Efter 62 år som gifta har det gamla paret tvingats flytta isär.

”De är hjärtekrossade”

I januari flyttade Wolfram till ett vårdhem eftersom han lider av demens och familjen klarade inte längre av att ta hand om honom på egen hand. Fyra månader senare behövde även Anita flytta till ett vårdhem, men placerades då på ett annat än maken Wolfram.

Nu kör deras barnbarn Ashley Anita till Wolframs boende minst varannan dag så att de ändå får träffa varandra.

– De är hjärtekrossade. De gråter varje gång de träffar varandra. Förutom demensen har vi fått reda på att Wolfram dessutom har cancer. Anita måste få tillbringa de få sista dagarna tillsammans med honom, utan att behöva oroa sig över nästa gång hon ska få träffa honom, säger Ashley Bartyik till ABC News.

”Upprörande för oss också”

Bilden togs vid ett av makarnas senaste möten. Wolfram har nu satts upp på en väntelista för att få flytta till Anitas boende. Vårdhemmen i området drivs av företaget Fraser Health Authority.

– Vi förstår verkligen hur hjärtekrossande det här är för familjen. Det är upprörande för oss också, säger deras talesperson Tasleem Juma.

Enligt Tasleem jobbar företaget för att paret ska få bo tillsammans igen. Hon hoppas att det ska vara klart inom ett par veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanada