Sparkade direktören får specialjobb hos Migrationsverket

Angeles Bermudez-Svankvist.
Angeles Bermudez-Svankvist.

Den tidigare generaldirektören för Arbetsförmedlingen, Angeles Bermudez-Svankist, har fått ett skräddarsytt jobb hos Migrationsverket.

Tjänsten som är helt ny har aldrig utannonserats utan gått direkt till Bermudez-Svankvist.

Med allt fler asylsökande som väntar på beslut om de får stanna i Sverige ska Migrationsverket försöka göra deras väntan meningsfylld.

Den som utsetts att leda arbetet är Angeles Bermudez-Svankvist som i augusti 2013 fick sparken från jobbet som generaldirektör på Arbetsförmedlingen.

Avskedet föregicks av flera skandaler när det framkom att Bermudez-Svankvist använt sin mobiltelefon till en kostnad av flera hundratusen kronor utomlands, åkt taxi privat på skattebetalarnas bekostnad och förlorat förtroendet hos både styrelse och personal.

Inte utannonserad

Idag meddelade Migrationsverket att man utsett den tidigare direktören till ”verksamhetsutvecklare för organiserad sysselsättning för asylsökande”.

Tjänsten har inte annonserats ut för andra att söka.

– Nej, det stämmer. Den har gått direkt till Angeles Bermudez-Svankvist, säger Sophia Öhvall-Lindberg, presskommunikatör vid Migrationsverket.

Har den här typen av tjänst funnits tidigare?

– Nej, det är en ny typ av tjänst.

Hur mycket får Angeles Bermudez-Svankvist i lön?

– Det är en tidsbegränsad tjänst fram till årsskiftet. Fram till augusti har hon kvar sin gamla GD-lön (142 400 per månad. Reds anm.) Vad lönen blir därefter kan jag inte säga i dag.

Självhushåll och praktik

Jobbet hos Migrationsverket syftar till att sysselsätta asylsökande med exempelvis självhushåll, praktik, svenskundervisning eller andra aktiviteter i regi av frivilligorganisationer, enligt Migrationsverkets pressmeddelande.

Angeles Bermudez-Svankvist ska organisera aktiviteterna.

–Jag kan bidra med goda exempel och öppna dörrar mellan olika aktörer centralt, regionalt och lokalt, säger Bermudez- Svankvist i samma pressmeddelande.

Aftonbladet har sökt Angeles Bermudez-Svankvist.

Publisert:

LÄS VIDARE