Prisvärd husman

NYHETER

Suveränt smörgåsbord för 350 kronor

1 av 4 | Foto: En grand tjej.

GRAND HOTELLS VERANDA

Södra Blasieholmshamnen 8. Telefon 679 35 00. Smörgåsbord: Vardagar 12 - 15, samt 18 - 22, helger 13 - 16, samt 18 - 22. Kostar 350 kronor. 50 cl stöl: 51 kronor.

Smörgåsbordet på Grand hotell är bland det bästa och mest prisvärda man kan äta i Stockholm. Förutom suverän mat får du utsikten över Stockholms slott och skärgårdsbåtarna. Det kostar bara 350 kronor och är mycket rikligt och vällagat.

Den som är ekonomisk kan mentalt dela upp priset i 75 kronor förrätt, 150 kronor varmrätt, 50 kronor ostar och 75 kronor desserter och inse att här vankas mycket mat för pengarna.

Redan sill- och strömmingsuppläggningarna är en hel fest, med många goda sorter att välja på. Både traditionella svenska varianter som kräftströmming och senapssill, och modernare kryddningar med lime och chili. Många sorters lax, rökt ål och aborre. Sallader och gott om kallskuret.

Förnämliga köttbullar, Grands veranda är genom gående bra på husmanskost, och generös med varmrätter. Vi har kunnat äta både Janssons, fläsk file, kyckling, fisk och oxgryta. Därtill ett bra urval av ostar följt av läckra, och mycket vackra, desserter. Allt i små läckra upplägg som hela tiden förnyas och fräschas upp.

Perfekt för den som vill fira något. Man får mycket kalas för pengarna, och har råd med goda drycker därtill.

Det finns en bra à la carte-meny också på verandan, med varmrätter mellan 115 och 195 kronor, men i dag håller vi oss till det läckra smörgåsbordet.

Matombudsmannen