Blev smygfilmad när hon duschade

NYHETER

Maria,18, hittade en kamera i badrummet

När Maria, 18, duschade märkte hon att något var fel. Luftventilen i taket såg konstig ut, något blänkte till.

Det visade sig att där satt en videokamera.

- Jag mådde illa, säger hon.

Foto: SPYDDE NÄR HON SÅG FILMERNA Maria, 18, hittade en videokamera monterad i sitt eget badrum. Någon hade i smyg filmat när hon duschade, badade och gick på toaletten.

Maria bor i Blekinge, pluggar och har bott i den lilla lägenheten sedan i våras.

När hon upptäckt att något var fel med badrumsventilen tog hon och en kompis bort gallret, och hittade en videokamera inlindad i svart eltejp.

Såg sig själv bada

Från kameran gick en antennsladd upp i taket. De kunde följa sladden som dolts ovanför takplattorna i vardagsrummet, och gick ut via balkongen. Sladden hängde fullt synlig längs fasaden och fortsatte ner i källaren.

- Jag fick ta grannarna till hjälp, säger Maria.

De kunde ta sig in i ett låst förrådsutrymme dit sladden gick. Där fanns en tv-apparat och en video kopplad till kameran. Och där fanns sex inspelade videoband av vad Maria gjort i badrummet.

- Jag spydde när jag fick se mig själv i badkaret inspelad på film, säger hon.

Låst förrådsutrymme

Enligt Blekinge läns tidning har ingen i huset tillgång till det låsta förrådsutrymmet utom fastighetsägaren. Han säger till tidningen att han känner till smygfilmningen men att han inte har några kommentarer.

Men hon har under tiden i huset också råkat ut för andra obehagligheter. En dag ringde en man och sa åt henne att titta i brevlådan. Maria vågade inte, men hennes mamma kollade.

- I brevlådan låg en dildo i en kompostpåse.

Nu bor Maria hos släktingar och söker ny bostad.

Lena Olsson