Nationella insatsstyrkan gör tillslag i Malmö

Publicerad:
Uppdaterad:

En stor del av polisens nationella insatsstyrka (NI) drogs på långfredagen samman i Malmö för ett större tillslag i sydvästra Skåne.

Polisen i Skåne berättade strax före midnatt att det under kvällen hade gjorts husrannsakningar på två adresser i Malmö med anledning av misstanke om grovt vapenbrott. Men inte i något fall påträffades det några vapen. Inga personer greps.

-Vi kammade noll, sade en polistalesman till TT.

En stor del av polisens nationella insatsstyrka (NI) drogs på långfredagen samman i Malmö, troligen för ett större tillslag i sydvästra Skåne.

Ett 30-tal tungt utrustade polismän från NI anlände till Malmö vid 17-tiden efter en färd i hög fart utmed E4:an söderut till Helsingborg och de återstående drygt sex milen på E6:an. Bilkolonnen med fyra svarta utryckningsfordon och en utrustningsbuss följdes av fotografer som fått tips om utryckningen.

Varken länsvakthavande kommissarie i Skåne eller några operativt ansvariga på rikskriminalpolisen i Stockholm ville avslöja vad för slag av insats som planerades.

Sydsvenska Dagbladets nätupplaga satte blixttransporten från Stockholm i samband med det stora bankrånet i Stavanger i Norge under påskveckans första dag. Efter rånet sköt de flyende förövarna en polisman till döds.

Tre svenska män, mellan 23 och 30 år gamla, greps i tisdags i Göteborg misstänkta för delaktighet i rånet. De var alla bosatta i Göteborgstrakten.

Enligt tidningen ska en åklagare i Malmö kallat ned NI efter ett tips om att någon eller några av de män som utförde mordet på en polis skulle befinna i Sydsvästskåne. Även en polishelikopter fanns i beredskap på Sturups flygplats.

TT

Publicerad: