Musik och mode

1 av 2 | Foto: Carolina Domenech och Anna Modig är några av de designers som medverkar på marknaden.
NYHETER

Söndagen den 1 augusti är det dags för den andra omgången av Faulfest, Stockholms enda musik- och modefestival. Den äger rum på Boule och berså, invid vattnet vid Danvikstull. Från klockan 15 pågår en stor designmarknad där ett sextiotal unga designers från bland annat Konstfack, Beckmans och Tillskärar-akademin visar och säljer sina skapelser. Även butiker som Under, Tjallamalla och Spunk medverkar. Arrangören Faulbaum tar inte ut någon kommission, utan hela vinsten tillfaller kreatörerna.

På scenen presenteras dessutom en väl utvald line-up. Bland akterna återfinns Fibes, oh Fibes!, Britta Persson och The Je ne sais quoi. Första spelningen börjar klockan 16. Spelar skivor under festivalen gör Andreas (Klubb Provok) och Emanuel och Roger (Never ending summer).

Förutom att shoppa och lyssna på musik kan man äta mat och dricka öl.

Festivalen arrangeras av kulturföreningen Faulbaum. Den drivs av Maya Berggren och Marie Hammarberg med syftet att lyfta fram ung och

oetablerad populärkultur.

- Vi gör det här mest för att vi tycker att det är roligt och för att Stockholm behöver det. Vi tycker också att ung design behöver synas och uppmärksammas, säger Marie Hammarberg.

Fram till klockan 01 håller det på och 30 kronor kostar det i inträde.

shopping

Sofia Larsson