De gifte sig först - sen skilde flodvågen på paret

NYHETER

Det nygifta paret slets från varandra av flodvågen i Khao Lak.

Men Patrik Brundin, 43, och Lena Brundin Larsson, 30, klarade sig-och fick återvända till Sverige tillsammans.

-Det känns som att vi är ännu mer fästa vid varandra nu, säger Lena.

Foto: Patrik Brundin och Lena Brundin Larsson hemma i Sverige.

Nio dagar innan katastrofen bröt ut i turistparadiset kunde varken Patrik eller Lena ana hur deras bröllopsresa skulle sluta.

De hade sett ut en vacker plats i Khao Lak där de skulle lova varandra evig kärlek, och bjudit med sina närmaste släktingar för att bevittna bröllopet.

Förra söndagen, drygt en vecka efter ceremonin, var det nygifta paret på stranden i Khao Lak när flodvågen störtade in över stranden.

Skildes i panik

-Vi skiljdes åt i paniken när alla sprang för sina liv, säger Lena Brundin Larsson.

I 25 timmar svävade de i ovisshet. Patrik visste inte om Lena var i livet-och Lena var övertygad om att hon var den enda i familjen som fanns kvar.

Men tidigt på morgonen ringde Patrik sin svåger hemma i Sverige.

-Han sa att Lena lever, att hon var oskadd och just då var i den andra luren. Sedan sammanförde han telefonerna så vi kunde höra varandras röster, berättar Patrik Brundin.

-Jag hörde hur Patrik grät i den andra änden, han sa ingenting. Jag bara ropade "Patrik", så vi fick inte sagt så mycket, säger Lena Brundin Larsson.

Hemma i lördags

I lördags kom de tillbaka till Sverige.

De senaste dagarna har de ägnat åt praktiska detaljer som att skaffa nya kontokort och legitimationer.

Tankarna på katastrofen finns där hela tiden.

-Det känns som att man fått ett extra liv. Och det låter kanske konstigt när man precis har gift sig, men det känns som att vi är mer fästa vid varandra nu, säger Lena Brundin Larsson. Nu planerar de att återvända till Thailand.

-Det känns viktigt att tacka alla thailändare som varit så hjälpsamma och självuppoffrande. Om vi på något sätt kan hjälpa dem vill vi få möjlighet att göra det, säger Patrik Brundin.

Tomas Kvarnkullen