Kallade Obama psykopat – är ny presidentkandidat

Publicerad 2015-05-04

Han är tidigare neurokirurg som nu vill bli president.

Men republikanske Ben Carson är numera inte känd för sina medicinska insatser utan för att ha ställt en omtalad diagnos om Barack Obama – som han kallat psykopat.

Fram till för ett par år sedan var Ben Carson, 63, en okänd amerikan. Men den pensionerade neurokirurgen började göra ett namn för sig i den omdiskuterade Tea Party-rörelsen, falangen av det republikanska partiet som samlar de mest extrema och konservativa åsikterna.

Kontroversiella åsikter

Där passade Ben Carson rätt väl in. Han kallar sig själv för en ”motvillig krigare” som har jämfört sjukvårdsreformen ”Obambacare” med slaveriet och bestämt hävdar att homosexualitet är ett val.

– Folk åker in i fängelset som heterosexuella och när de kommer ut är de gay, har han sagt i en intervju med CNN.

Och så sent som för några veckor sedan när president Barack Obama höll sitt årliga tal till nationen,  det så kallade ”state of the union”, vädrade Ben Carson sina åsikter om presidenten.

Hans chefsrådgivare Armstrong Williams hade under en konversation sagt till Carson att presidenten ”såg elegant ut”.

– Som alla psykopater. Det är därför de är så framgångsrika. Det beror på hur de ser ut. De se alla jättebra ut, svarade Carson under samtalet som överhördes av en reporter från GQ.

Fjärde kandidaten

I en intervju med lokala tv-kanalen Local 12 har Ben Carson nu aviserat sin kampanj om att bli republikanernas kandidat till nästa års presidentval.

– Många har sagt åt mig att jag borde kandidera, trots att jag saknar politisk erfarenhet, säger han i en intervju.

Därigenom är han det fjärde republikanen som vill bli partiets presidentkandidat, efter Ted Cruz, Marco Rubio och Rand Paul.

ANNONS