Flera stationer stängda i Köpenhamn – stor polisinsats

1 av 2 | Foto: Polisinsats vis Nørreport station i Köpenhamn.
NYHETER

Flera tågstationer stängde under fredagskvällen i Köpenhamn, uppger danska medier.

Ett stort polispådrag ska ha sökt igenom bland annat i Nørreport och Østerport.

Enligt polisen rör det sig om människor som larmat om ”personer som agerat misstänkt”, skriver BT.

En stor polisinsats har genomförts vid vid Nørreport  och Østerport station i Köpenhamn, skriver flera danska medier. Enligt Ekstra bladet ska även andra stationer i Danmark ha varit stängda.

– Vi har fått larm av människor som har sett några personer som de ansett uppträda misstänkt. De ska ha sett vid Nørreport, säger Henrik Brix vid Köpenhamnspolisen till BT.

Enligt BT:s reporter på plats så är tungt beväpnad polis på plats vid åtminstone Nørreport. I nuläget vill polisen inte kommentera insatsen ytterligare, enligt BT.

Svenska Sandra, 25, var på Nørreport station när poliser i full mundering kom in på stationen.

– De hade sina vapen dragna, några hade mask för ansiktet. Min vän tog tag i mig och så sprang vi därifrån. Utanför stod en massa polisbilar, säger hon.

Bland annat användes bombhundar i arbetet, skriver Ekstra Bladet.

Larmet kom vid 20-tiden och vid 21.20 så hade Nørreport öppnat för trafik igen och polisinsatsen hade i ställer rört sig till stationen Østerport, där har polisen tömt lokalerna.

Kort därefter meddelades att även Østerport öppnat igen.

Enligt nyhetsbyrån Ritzau ska polisen ha genomsökt en väska på Østerport station och öppnat upp stationerna efter att det var gjort.

Tidigare under fredagen har det spridits rykten om terrorplaner i Danmark. Bland annat har det cirkulerat uppgifter om ett angrepp mot just Nørreport station på bland annat social medier och i sms-kedjor som gått i den danska huvudstaden, skriver TT.

– Det är inte något som vi gör något åt. Inte förrän PET (säkerhetspolisen) ber oss om det, och det har de ännu inte gjort, sa Köpenhamnspolisens vaktchef Henrik Brix, tidigare under fredagen.

ARTIKELN HANDLAR OM