Piteå

Svenska superpizzan hånas – i England

Av: 

Viktor Adolfsson

NYHETER

Ny vändning om pizzan från Piteå.

När pizzerian i Piteå släppte sin "vulkanpizza" exploderade det i sociala medier i Sverige. Nu har pizzan nått Storbritannien – landet med den något speciella matkulturen. Där hånas den.

"Är det här världens fulaste pizza?"

Det undrar den stora brittiska tidningen Daily Mail i en artikel som publicerades på måndagen.

I artikeln går tidningen mer eller mindre till attack mot den "bisarra svenska pizzascenen" och tar upp exempel som kebabpizza och banan och curry-pizza.

När Aftonbladets Nils-Petter Dufva fick äran att testa pizzan i förra veckan var det med blandat resultat – men utseendet blev en fullpoängare: Betyg: 5 av 5 plus.

"Måste få ett slut på stressen"

Bakgrunden till den nya pizzan var att Kifa Algaf, som jobbar i kassan på Nya Gul & Blå, var trött på att kunderna inte kan bestämma sig vad de ska ha på sin pizza.

– Det är många som vill ha olika ingredienser. Och jag tänkte att jag måste få ett slut på stressen i kassan och att det blir kö. Så en dag satte jag mig, ritade en blomma och tänkte på olika smaker som skulle kunna vara med, sa hon till Aftonbladet i förra veckan.

Degen tog slut

Efter att pizzerian lagt upp bilder på Facebook och Instagram förra tisdagen var det många kunder som tog sig dit. Den nya "superpizzan" gick dock vid flera tillfällen inte att beställa. Den speciella, extra stora, degen tog nämligen slut.

Men tydligen duger den ändå inte för landet där man äter läckerheter som haggis, friterad Mars-kaka och vita bönor i tomatsås.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp smidig tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Piteå