Äldre man gripen i natt – misstänkt för dubbelmord

Uppdaterad 2015-10-16 | Publicerad 2015-10-15

Två yngre män hittades döda sent i går kväll i närheten av en gård utanför Helsingborg.

Nu misstänks en man i 70-årsåldern för dubbelmord.

Åklagaren Anna Broomé uppger att det finns en koppling mellan mannen och de döda.

– Det finns uppgifter sedan tidigare om att det ska ha förekommit någon form av trakasserier mot den misstänkte, säger hon.

Tipsa |
Aftonbladet
Birgit, som bor intill den fastighet där männen hittades: ”Här är alltid så lugnt.”

Invånarna i det lilla samhället vaknade på torsdagsmorgonen till nyheterna om det misstänkta dubbelmordet.

Birgit, som bor intill den fastighet där männen hittades, och där den gripne mannen bor, är chockad:

– Här är alltid så lugnt. Jag brukade tala med honom som bor där när jag hämtade posten. Han var trevlig och verkade helt vanlig, säger hon.

Enligt åklagaren finns en koppling mellan den misstänkte mannen och de döda, som beskrivs ha en koppling till trakten och vara "betydligt yngre" än mannen i 70-årsåldern. Det ska dock inte handla om några tonåringar, utan vuxna personer.

– Det finns en bakgrund mellan de inblandade. Det finns också uppgifter sedan tidigare om att det ska ha förekommit någon form av trakasserier mot den misstänkte, säger Anna Broomé.

Larmades sent på kvällen

Polisen fick larm om en händelse på orten klockan 22.55 på onsdagskvällen.

– Hur händelsen beskrivs för oss då kan jag inte gå in på, men det kom inte in som något mord och inte som någon skottlossning, säger Peter Martin.

De två kropparna hittades av polisen på en fastighet i en skogsglänta. En grusväg leder fram tomten som ligger lite avskilt ovanför ett backkrön.

– Männen har hittats utomhus, inte långt ut i skogen men inte heller inne i centrum, säger Peter Martin, vakthavande befäl polisregion Syd.

Vid samma adress greps också den äldre mannen, misstänkt för mord alternativt dråp.

– Ärendet steg i graderna när vi kom dit till platsen, det var inte förrän då som det blev klart vad det handlade om, säger Peter Martin.

Anhölls på morgonen

Klockan 05.20 på morgonen anhölls den gripne mannen, som är i 70-årsåldern, av åklagare. Förhör har hållits under natten.

– Vad som framkommit i förhören vill jag inte gå in på i nuläget, säger Maja Forstenius, presstalesman på polisen region Syd.

Inledningsvis använde polisen sig av hundar för att undersöka platsen och under natten och morgontimmarna är man på plats med polistekniker.

– Vi har fortfarande tekniker på plats och vi försöker sammanställa all information som har inkommit för att bilda oss en uppfattning om vad det är som faktiskt har hänt, säger Maja Forstenius, vid åtta-tiden på torsdagsmorgonen.

Inte känd av polisen

Det är i nuläget oklart om det finns några vittnen till händelsen.

– Det är inget som dykt upp vad jag vet. Vi håller inga förhör annat än med direkt inblandade, säger vakthavande polisbefäl Peter Martin.

Polisen vill inte gå in på hur männen bragts om livet och deras identiteter är ännu inte helt fastställda.

Den gripne mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.