Flyktingkatastrofen

Tysklands krav på Facebook: Stoppa rasismen

Av: 

Viktor Adolfsson

NYHETER

Reagerar efter flera attacker mot flyktingar

Efter en rad angrepp mot flyktingförläggningar i Tyskland har justitieministern Heiko Maas tröttnat på växande rasism. Nu kräver han att Facebook blir hårdare i arbetet mot främlingsfientlighet, uppger Tagesspiegel.

De senaste dagarna har Tyskland skakats av flera attacker mot flyktingar. Det högerextrema partiet NPD mobiliserar och protesterar, flera gånger med våldsam utgång.

Ett sätt för högerextremisterna att sprida sina åsikter och samla anhängare är genom sociala medier. Exempelvis Facebook är för slappa med vad som plockas bort och inte från det sociala nätverket, menar justitieministern Heiko Maas.

Ifrågasätter Facebooks policy

I ett brev som tyska Tagesspiegel tagit del av kräver han att Facebook omgående ser över sin policy.

"Det kan inte finnas någon tolerans mot användare som öppet förespråkar främlingsfientlighet och rasism", skriver han i brevet.

Maas reagerar också på att Facebook ofta plockar bort bilder och inlägg på grund av olika typer av nakenhet, men att rasism och hat får ligga kvar trots att det anmäls.

Enligt Bloomberg News har ministern också bjudit in representanter hos Facebook till ett möte på justitiedepartementet den 14 september. Än så länge har brevet ej fått något svar. Facebook har heller inte velat kommentera det.

20 boenden har bränts ned

Tyskland väntas i år ta emot totalt 800 000 människor som flytt från krig och fattigdom. Hittills i år har hela 20 byggnader som skulle användas till flyktingmottagning satts i brand, enligt Bloomberg News. Så sent som i förra veckan sattes en idrottshall fyra mil väster om Berlin i brand. Hallen, som fortfarande var tom, skulle användas till att ta emot asylsökande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Flyktingkatastrofen

Tyskland

Facebook

Rasism