Flera påkörda – av samma bilist

NYHETER

Flera personer blev sent i går kväll påkörda av en bilist i Vänersborg – två av dem fick föras till sjukhus.

Nu söker polisen föraren.

– Det finns ingen förklaring just nu. Det är många händelser och kort tidsrymd, säger Stefan Gustafsson på polisen.

Strax före klockan 23 i går kväll blev en buss i linjetrafik omkörd av en personbil med två personer i vid Marierovägen i Vänersborg. Bilisten ska ha kört in precis framför bussen och tvingat föraren att stanna – för att sedan backa in i bussen flera gånger.

Fick kasta sig undan

När busschauffören och två passagerare gick ut ur bussen försvann bilisten, men bara för att strax därefter återvända. ”De tre utanför bussen får kasta sig in i bussen för att undvika att bli nerkörda”, skriver polisen på sin webbsajt.

Lyckligtvis skadades ingen, men bilisten och passageraren i vad som beskrivs vara en grå eller silverfärgad bil ska komma att göra fler vansinniga tilltag.

Bara strax efter att de lämnat platsen där bussen stannat blev en mopedist påkörd på Bangatan. Denne undkommer också utan skador, men några minuter senare blir en fotgängare påkörd på Sandmarksvägen. Denne ska ha gått på trottoaren när bilisten kom körande.

Fick föras till sjukhus

Bilisten ska ha stannat och backat för att sedan köra på fotgängaren som hamnar på motorhuven. Personen fick föras till sjukhus med ambulans, men skadeläget är oklart.

Någon timme senare får polisen ytterligare ett samtal om en händelse som kopplas till samma bilist. Då hade en ung cyklist kommit hem till sin pappa och berättat att han cyklade på Torpavägen när han blev påkörd av en bilist. Det har troligtvis inträffat vid ungefär samma tidpunkt som de andra händelserna. Pojkens pappa tar med honom till sjukhus för undersökning.

– Det verkar inte som att någon är allvarligt skadad, men det är nog mer tur än skicklighet om man säger så, säger Stefan Gustafsson, presstalesperon på polisen i Västra Götaland.

”Det är förvånansvärt”

Han uppger att polisen fått registreringsnumret på bilen som tros ha varit inblandad i de fyra händelserna och att den är efterlyst. Under tisdagsmorgonen hittades den tom utanför en mataffär, skriver Ttela.

Ägaren har dock inte påträffats ännu.

Polisen har i nuläget inlett en förundersökning gällande grov misshandel och försök till grov misshandel.

– Det kan också bli grövre brottsrubriceringar, om man med vett och vilje förösker köra på någon, säger Stefan Gustafsson.

Han fortsätter:

– Det är förvånansvärt och här finns säkert väldigt mycket att gå igenom. Det finns ingen förklaring just nu. Det är många händelser och kort tidsrymd.

Polisen skriver också på sin webbsajt:Om det finns fler personer som blivit utsatta för likande händelser under kvällen, kontakta polisen”.

ARTIKELN HANDLAR OM