Hittades mördade i brinnande bil

avCarina Bergfeldt, Erik Nises

Publicerad:
Uppdaterad:

Liken hittades i bagageutrymmet – misstänks vara mördade

1 av 4 | Foto: Anders Andersson
Här hittades den brinnande bilen.

Räddningstjänsten larmades om en bilbrand utanför Getinge.

När de kom till platsen hittade de två döda människor – i bagageutrymmet på en utbränd Volvo S60.

– Vi har inlett en förundersökning gällande mord, säger kommissarie Håkan Antonsson på länskriminalpolisen i Halland til Aftonbladet.

Klockan 22.53 i går kväll kom larmet om att en brinnande bil stod på länsväg 265, nära påfarten till E6, strax söder om Getinge, mellan Halmstad och Falkenberg i Halland.

– Det kom in som en trafikolycka som kunde vara en bilbrand, säger Håkan Antonsson, kommissarie på länskriminalpolisen i Halland.

Snön hade smält

Deltidsräddningstjänsten i Getinge åkte till platsen där de fann bilen, en fyrdörrars sedan, vid sidan av vägen.

Bilen var helt utbränd och platsen vittnade om ett explosionsartat brandförlopp. Snön på vägen hade smält och vägräcket var svett av lågorna.

I bagageutrymmet på bilen gjorde man en makaber upptäckt – en svårt bränd människokropp.

– Vi har inlett en förundersökning gällande mord, säger Håkan Antonsson.

Polisen är ytterst förtegna om det makabra fyndet. Även räddningstjänsten som först kom till platsen vill inte prata om vad de sett på platsen.

– Vi vet inte ännu om det är en man eller en kvinna, säger Antonsson.

Inte identifierats

Under natten rapporterades det således att det bara fanns en kropp i bagageutrymmet, men i morse ändrades den uppgiften.

– Det vi går ut med nu är att det fanns två döda personer i bagageutrymmet, men så vitt jag vet är ingen av dem identifierad, ens gällande vilket kön de har. Allt som skrivs om kön eller identitet i nuläget är bara spekulationer, säger Andreas Bengtsson, vakthavande vid Hallandspolisen till Aftonbladet.

Underrättelseverksamheten inkopplad

Räddningstjänstpersonalen som arbetat på platsen samlades i natt på stationen för krissamtal.

Eftersom offren ännu inte är identifierade och ingen person gripen förberedde sig Hallandspolisen i natt för spaningsmord.

– Vi har ringt in vår underrättelseverksamhet, säger Håkan Antonsson.

Under natten genomsökte polisen området omkring den utbrända bilen med hjälp av hundar. Tekniker har arbetat på platsen och har bland annat gjort avgjutningar av bilspår.

Kroppen låg fortfarande kvar i bilen när fordonet transporterades bort för teknisk undersökning på Halmstads polisstation tidigt i morse.

”Söker vittnen”

Polisen vill inte avslöja vem den röda volvon – av modellen S60 – var registrerad på, eller om man har haft kontakt med ägaren. Sveriges Radio halland uppger dock att bilen ska tillhöra en person bosatt i Mellansverige.

Polisen uppger också att man söker vittnen i anslutning till bilbranden på motorvägsbron mellan Getinge och Steninge. Bilen stod parkerad så att den var väl synlig för trafikanter längs motorvägen förbi Getinge, och alla som har information uppmanas att ringa Hallandspolisen på 114 14.

Presskonferens klockan 13

Hallandspolisen har pressträff i dag, torsdag, klockan 13, med anledning av att två personer hittats döda i en utbränd bil utanför Getinge.

Publicerad: