Nyheter

73 gripna under tuppfäktning

Av: 

Anna Petersson

NYHETER

Prissummor på 330 000 kronor

Bilden är tagen vid VM i tuppfäktning. Den grymma sporten är förbjuden i de flesta länder.

Bilden är tagen vid VM i tuppfäktning. Den grymma sporten är förbjuden i de flesta länder.

Foto: AP/ARKIV

Över 70 personer greps under en tuppfäktning i North Carolina, USA på måndagen. De dödliga djurslagsmålen lockade en stor mängd åskådare – prispengar på 330 000 kronor stod på spel.

73 personer greps under en tuppfäktning i Randolph County, nära staden Asheboro. När polisen kom var redan 20 tuppar döda. Slagsmålen mellan fåglarna var så blodiga att det stänkte upp blod upp på domarborden.

Deltagarna som anmält djuren var mellan 16 och 79 år greps för djurplågeri och för att olagligt ha deltagit i tuppfäktning.

Polisen är förvånad över hur många som var där.

– Jag hade ingen aning om det skulle vara så här många. Jag har gjort räder tidigare – och 20 till 25 personer brukar vara en stor publik. Det här var overkligt, säger Sheriff Maynard Reid Jr till AP.

Smet ut bakvägen

Polisen har tidigare varit i lokalerna. Senast i lördags gjorde de en räd, men då lyckades flera smita ut genom en bakdörr.

– En gång användes stället för att föda kycklingar, nu är det ombyggt till tuppfäktningsarena. Lokalerna ligger mitt ute på landet, så ägarna trodde nog inte att någon skulle hitta dem där.

Under måndagens tuppfäktning stänkte det blod upp på polisens husrannsakningsorder – men det bekymrade inte arrangörerna. Prispengar på 40 000 dollar, eller 330 000 kronor, stod på spel i jämförelse med böter på 200 dollar.

Tog kokain

130 levande tuppar togs från stället. Polisen berättar att man också beslagtagit 73 fordon, två skjutvapen samt kokain och marijuana. En stor del av publiken var spansktalande.

Djurrättsorganisationen The Humane Society i USA meddelar att staten ökat insatserna för att bekämpa tuppfäktningar i landet. Men de anser att straffen i North Carolina är för låga för att ha effekt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert: