Dagismördaren tiger under förhören

avEmma Gårdsäter

Foto: GAMMA/AFTONBLADET BILD

Frågorna är många efter massakern i fredags på förskolan i Belgien.

Varför Kim D. dödade två barn och en vuxen är fortfarande ett mysterium för polis och rättsväsende.

– Han beter sig mycket passivt under förhören, säger åklagare Christian Dufour till den belgiska tidningen Niewsblad.

Foto: Foto: AFP
Marita Blindeman blev 54 år, hon mördades när hon försökte skydda barnen.

Under söndagen fortsatte förhören med 20-årige Kim D. Han är häktad misstänkt för mord och mordförsök efter dagismassakern i belgiska byn Sint Gillis på fredagen.

Motivet ett mysterium

Vilka motiv Kim D. hade när han klev in på förskolan med kniv vet polisen ännu inte. I förhören har han tigit och inte svarat på förhörsledarens frågor.

– Han beter sig mycket passivt under förhören och berättar ingenting, säger Christian Dufour till den belgiska tidningen Niewsblad.

Kim D. ska förmodligen ha cyklat 18 kilometer från sin bostad i Sinaai till Sint Gilles. Varför han valde att åka så långt i stället för att attackera förskolorna i omgivningen är en av frågorna som polisen brottas med.

Under lördagen framkom uppgifter om att polisen hade hittat en lista med adresser till fler förskolor när Kim D. greps. Varken åklagare eller polis ville bekräfta uppgifterna på söndagen.

Inte dömd tidigare

20-åringen är inte dömd sedan tidigare och var inte känd av polisen. Han uppges inte heller ha varit under behandling för psykiska problem.

En granne beskriver honom som något märklig.

– Han var lite konstig, men lugn. Ibland talade han högt med sig själva, säger grannen till Niewsblad.

Två små barn och en vuxen kvinna dödades under massakern på förskolan. Tio barn och två anställda skadades också av knivhuggen.