Underverk för valkampanjen?

avSofia Ström

Bilder på borgmästaren i raffset läckte ut på nätet

Bilder på Clevelands borgmästare i stay-ups och spetstrosor har spridits över hela världen.

Men Eric Brewer gör sitt bästa för att verka oberörd.

– Man behöver en sexskandal för att ta sig till nästa nivå, säger han.

Bilderna på en Eric Brewer i kvinnokläder, förföriskt svassade omkring i ett vardagsrum, hade inte kunnat läcka ut vid ett sämre tillfälle.

Brewer kampanjar just nu för att få fortsätta som borgmästare i västra Cleveland.

Håller masken

Uppmärksamheten har inte låtit vänta på sig.

– Är ni alla en del av Eric Brewers kampanj, frågade han journalistuppbådet när han kom till en presskonferens i torsdags, rapporterar KTLA.

Bilderna mejlades anonymt till en rad redaktioner i Cleveland i onsdags. Nu anklagar Eric Brewer motståndaren Gary Norton Jr för att ha ett finger med i spelet .

– Jag kommer inte att bekräfta att det är jag på de här bilderna, eftersom det är uppenbart att de är privata av sin natur. Det är även det mejl som min konkurrent har distribuerat till media – faktum är att detta är generande för vår stad, säger Brewer.

"Kände till dem"

Norton tillbakavisar att han med bilderna i mejlet till media att göra:

– Jag har känt till dem i ett par år, men jag har aldrig nämnt dem. Vi för en renhårig kampanj, vi tänker göra det hela vägen, vi skulle aldrig skicka ut något sådant här, säger Gary Norton.

Men kanske skjuter personen som försöker skada borgmästaren sig själv i foten. Medborgarna i Cleveland verkar hålla Brewer om ryggen:

– Många av dem som upprörs av det här har säkert gjort värre saker själva. Han blev bara avslöjad, de blir de flesta av oss andra aldrig, säger Charles Holmes till KTLA.