God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Ambulans rånades av pistolman

En ambulans rånades under fredagskvällen i Kungsör av en pistolbeväpnad man.
– Vid 21.06 fick vi ett nödlarm från en ambulans och när vi kom till platsen visade det sig att en kille hade ringt och uppgett att hans mamma hade hjärtfel, men när de kom till platsen möttes de av en kille med pistol, säger Sanja Vukicevic, rlc-befäl vid polisregion Mitt.

Läs hela artikeln

Burkina Fasos regering avgår

Burkina Fasos premiärminister Paul Kaba Thieba och hans regering har avgått. Ingen orsak angavs i det korta uttalande som kom från president Roch Marc Christian Kaboré, där presidenten tackar premiärministern för sina insatser.

Läs hela artikeln

Skottlossning i lägenhet

Skott har avlossats inne i en lägenhet. En bostad i Bromölla är nu avspärrad för en teknisk undersökning. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Läs hela artikeln

Talar ut om relationen med Michael Jackson

Macaulay Culkin var bara tio år när han slog igenom i rollen som Kevin i ”Ensam hemma”. I podcasten ”Inside of you” berättar han om kändisskapets baksida och hur han fann trygghet i den då 22 år äldre poplegenden Michael Jackson.
– Han var den typen av människa som hade varit med om samma sak och han ville försäkra sig om att jag inte var ensam, säger han.

Läs hela artikeln

Efter omtalade svaret: ”Det blev som ett hån”

När reporten undrade om spelarna måste ta på sig byxorna innan Imke Wübbenhorst kommer in i omklädningsrummet fick tyskan nog. Nu hyllas BV Cloppenburg historiska damtränare och svenska landslagsanfallaren Fridolina Rolfö hoppas att fler ska våga följa i hennes fotspår.
– Det har varit mycket män på maktpositioner inom fotbollen och jag tycker det är häftigt att en kvinna vågar ta för sig, säger Rolfö.

Läs hela artikeln
Lindelöf hyllas: ”Säker på att han blir nästa landslagskapten”
Fick sparken från NHL – berättar för första gången: ”Mådde skit”

Slutar att mata fåglarna: ”Kommer att dö”

Nu får fåglarna i Örebros kommun klara sig själva, efter beslutet om att sluta mata dem. Fjäderfäna får istället leta mat på annat sätt – eller dö i svält.
– Tittar man i naturen är det omöjligt att alla fåglar överlever, säger Örebros stadsträdgårdsmästare Magnus Carlberg till Nerikes Allehanda.

Läs hela artikeln

”Löfven måste stå upp för rättvisan”

INGVAR PERSSON: ”Så är då Stefan Löfven till sist vald, eller i alla fall tolererad. Under helgen ska han formulera en regeringsdeklaration baserad på en önskelista från Annie Lööf och Jan Björklund. Med tanke på vilken betydelse detaljerna fått i tidens politiska turer gör Löfven nog klokt i att på ett eller annat sätt få med varenda en av de 73 punkterna på måndag.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!