Allt annat än en lökig bar

NYHETER

Dämpa Stureplanssuget på Lök och Bar

Det heter Lök och Bar.

Men är ett rätt flott ställe.

Snacka om att sända ut mixade signaler.

Foto: DRINKDAMER Carolina Vigo Lahtinen, Rosali Engström och Karolina Wiberg njuter av en drink på Lök & Bar.

Namnet ger minst sagt sunkiga associationer. Serveras det mycket lök här och vad gör det i så fall med luftkvaliteten på stället? Eller är det bara allmänt lökig stil på inredningen? Hänger här en massa good for nothing-typer och lökar hela dagarna? Men när förväntningarna är nere på Glolcalnetnivå så blir överraskningen desto större när man kommer hit.

Tidigare sportbar

Det är en enorm uppstyrning på inredningen från den sportbar som låg här tidigare. Och ännu mer från den lågprismatvaruaffär som låg här innan dess, såklart. Det är mörka skinnmöbler, medaljongtapeter och små låga puffar.

Lite lounge variant 1.0, men schyst ändå. Det geografiska läget är i en bermudatriangel av hämtpizzerior, irländska pubar och risiga hak, så kvarterspubliken är nog glad över tillskottet.

Det här vänder sig till publiken som inte är sugna på att åka vidare till Stureplan efter att ha varit här.

Höga ambitioner

Ambitionsnivån är

ganska hög, det märker man på en sån grej (egentligen borde det vara självklart, men nej) att de har olika glas till olika sorters drinkar.

Dessutom kommer cocktailglasen frostade, och det ger alltid pluspoäng. Dock lite kort drinklista och lite väl mycket sprite och sourz-feeling över den. Men deras hallondaiquiri är fantastisk, serverad i ett av de högsta glas vi träffat på.

Byter de namn så kommer de att finnas kvar om ett år.

Gör de inte det kommer de nog likt en sommarkatt att vara borta i augusti.

Barombudskvinnan