Mamman är rädd för styvpappan

NYHETER

Har brutit förlovningen – skickade lapp till styvpappan

Mamman är rädd för styvpappan – påstår hon och hennes försvarare.

Styvpappan får inte vara med i salen när hon förhörs. Och all ljudupptagning är förbjuden.

I dag avslöjades också att hon i går skickade en lapp till styvpappan. Hon skriver att förlovningen är bruten, och att hon vill ha tillbaka ringen.

Foto: KAI REHN
Han är ring, inte hon. Mamman skickade lapp till styvpappen: Ge tillbaka ringen.

Den andra rättegångsdagen startade med att rätten fick lyssna på en ljudfil där mamman läser upp en essä, en sexuell fantasi, med vålds- och tortyrinslag. Ljudupptagningen som hittades i en mobiltelefon spelades upp på styvpappans advokat Per Oehmes begäran.

Rätten lyssnade på den bisarra berättelsen, andlöst.

Men inte en min syntes i mammans ansikte.

Rädd?

Hennes advokat fortsatte att hävda att hon är fullständigt livrädd för styvpappan. Så till den milda grad att styvpappan inte borde få vara med i rättssalen när hon skulle förhöras.

Per Oehme motsatte sig det å det kraftigaste, och avslöjade för rätten att Bobbys mamma så sent som i går skickade en lapp till sin före detta sambo via åklagare Erik Handmark. Innebörden var att förlovningen är över, och att hon därför vill ha tillbaka den ring hon skaffat till mannen.

– Räddare än så är hon inte för honom, sade Per Oehme.

Enligt mammans advokat Anders Berggren var det en tid sedan mamman valde att slå upp förlovningen.

– I går såg hon att han fortfarande hade ringen på sig, och då ville hon ha tillbaka den, säger Berggren till aftonbladet.se.

Mammans lapp hade dock inte den önskade effekten. Vid dagens förhandlingar hade mannen fortfarande ringen på sig.

Skickades ut ur salen

Efter en stunds överläggning sade rätten ja till hennes begäran, och styvpappan får därför lyssna på förhöret i ett annat rum. Strax därpå fattades också beslut om att all ljudupptagning av förhöret utom rättens egen skulle förbjudas.

Enligt aftonbladet.se:s reporter på plats svarar mamman kort och rakt på åklagarens frågor om Bobbys första år. Hon talar med låg röst.

Tidigare artiklar

Simone Söderhjelm, Robert Triches, Mia Carron