Extreme makeover – Grand Hotell

NYHETER

Stans nya lyxkåk - 265 miljoner senare

1 av 4 | Foto: frida lenholm
American Classics Lyxigaste sviten som är lika flådig som dyr. Stort och rymligt med inredning som ger en hemtrevlig känsla samtidigt som du har utsikt över vattnet och Slottet. Pris: 25000 kronor per natt.

Här är Grand Hotels nya ansiktslyftning.

För 265 miljoner kronor.

Aftonbladet har bilderna på Stockholms senaste lyxtillskott.

När Grand Hotel köpte grannfastigheten Burmanska palatset för två år sedan var det ingenting annat än en sliten kontorsfastighet.

I dag badar byggnaden i lyx.

Kristallkronor och plasma-tv är standard, liksom utsikten över Slottet och Stockholms inlopp.

-Man ska få känslan av att befinna sig i en lyxvåning. Vi vill att varje rum ska vara en upplevelse i sig, säger Nils Axing, vd för Grand Hotel.

Hemlighetsmakeriet kring vad som pågått i Burmanska palatset sedan det köptes 2004 har varit stort. Men i går gav man för första gången en insyn i projektet som får en slutnota på 265 miljoner kronor. En investering som Nils Axing tror betalar sig i längden.

"Ett etablerat namn"

-Vi har redan ett etablerat namn och varumärke. Men eftersom den största konkurrensen kommer från andra storstäder runtom i världen måste vi ta nya marknadsandelar, säger Nils Axing.

I juli ska 76 nya rum stå klara - alla inredda av inredaren Louise Nilsson.

sju olika stilmallar

-Det har varit ett spännande projekt. Vi har inrett rummen utefter sju olika stilmallar, men samtidigt försökt göra dem individuella. Många av möblerna är antika och finns bara i ett exemplar, säger Louise Nilsson.

330 kvadrat lyx

Paradsviten på 330 kvadratmeter kommer dock inte att stå färdig förrän i september. Den som vill (och har råd) kan då hyra

lyxsviten som har egen biograf, matsal och bastu - för den nätta kostnaden av 50000 kronor per natt.

Här är nya hotellet

Foto: frida lenholm
Louise Nilsson har inrett de nya sviterna.

Clarence Frenker