Elev nedslagen i skola

NYHETER

Polis och ambulans kallades vid 15-tiden till Stadshagsskolan i centrala Stockholm efter att en 15-årig elev blivit nedslagen och fallit i medvetslöshet.

– Pojken är förd till sjukhus, men vi vet ännu inte exakt vad som har hänt, säger Björn Engström på stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Enligt polisen har eleven blivit nedslagen i ett slagsmål med en annan elev. Eleverna går i samma niondeklass och är i 15-årsålder.

Ytterligare elev misshandlad

Tidigare på onsdagen misshandlades en 17-årig elev av en annan elev på Enskede gårds gymnasium i Johanneshov, strax utanför Stockholm.

Polis tillkallades men ingen av de inblandade polisanmäldes eller anhölls. Enligt skolans tillförordnade rektor, Ylva Persson, behövdes det inte.

– Jag betraktar det inträffade som ett mindre bråk. Två elever slogs, vi avstyrde det och tillkallade polis. Mest för att visa eleverna att vi tar bråk på allvar, säger hon.

Varför eleverna slogs vet hon inte.

– Vi har pratat med dem under dagen men vad de bråkade om har inte kommit fram. Vad vi vet har de i alla fall inte bråkat tidigare, säger hon.

Robert Triches, Karin Henriksson