Grattis Anders Wilhelmsson

NYHETER

nybliven Årets köttkock 2005

- Tack, det kändes faktiskt som om det skulle gå bra. Tyckte inte att jag gjorde några misstag.

Du var i final i Årets kock. Hade du någon hjälp av den rutinen?

- Absolut, jag har tävlat flitigt sedan gymnasiet och man lär sig hur man ska träna och lägga upp arbetet så att det inte blir för stressigt.

Hur mycket har du tränat?

- Många kvällar och en massa fritid har gått åt men egentligen alldeles för lite. Vi ska just öppna nya restaurangen så den mesta tiden har gått åt till det.

Varför tävlar du?

- Huvudanledningen är väl att man söker uppmärksamhet" (här avbryts Anders av sambon Madeleine, servitris, som ställer till med ett rejält pusskalas) "och det får man - om man vinner i alla fall!

Du står i snabbköpet, är stressad och jättehungrig, vad köper du?

- En burk tonfisk, kesella, citron och så vitlök och ingefära som jag river - och så rör jag ihop allt och äter med rostat bröd.

Men det är ju inte kött?

- Nä, men kött kräver mer tid. Det här är ett bra tips: Bryn först köttbiten runt om och stek den sedan i låg värme, 100 grader, i ugnen. Låt det sedan vila ett tag innan du skär upp så blir det saftigt.

Till sist, vad önskar du dig allra mest just nu?

- Att få äta. Jag är jättehungrig.

Jon Hansson