Babyboom i biomörkret

NYHETER

Här kan föräldralediga se film med sina små

Foto: Gå två betala för en Bara spridda skrik och joller hörs i salongen när systrarna Bennet i "Stolthet och fördom" introduceras på vita duken. Olivia, 5 månader, och Douglas, 9 månader, myser i den stora fåtöljen.

Det skriks och skränas.

Popcorn och läsk är utbytt mot mosad banan och bröstmjölk.

Här är det nypremiär för babybio på Sture.

Foto: Ann Henriksson och Anna-Mahja Svensson på babybio.

Blöjor byts och det ammas för fullt.

Keira Knightleys karaktär i "Stolthet och fördom" får ursäkta men hennes kärlekstrubbel med Mr Darcy får inte hundraprocentig uppmärksamhet.

Inte när biografen Sture invaderas av filmsugna föräldralediga stockholmare och deras småttingar.

Filmsugna mammor

-Det är kul att komma ut och få göra något som man som vuxen tycker är roligt. De flesta andra aktiviteter för föräldralediga riktar sig till barnet, säger Anna-Maja Svensson, 34.

Hon och lille Douglas, 9 månader, är på babybio för första gången. De har sällskap av Ann Henriksson, 40, och Olivia, 5 månader.

-Det är skönt att komma hemifrån och jag har längtat efter att se en bra film. Jag har inte varit på bio sedan jag var i åttonde månaden, säger Ann Henriksson.

Enstaka pappor

Salongen är nästan full av mammor, enstaka pappor och deras små guldklimpar. Och när förmiddagens föreställning drar igång så dämpar sig biobesökarna faktiskt.

Får höja ljudet

-Om barnen skriker får vi höja ljudet men det brukar inte behövas. Det är synd att det inte kommer fler pappor men det speglar väl pappaledigheten i samhället i stort, säger maskinisten Teo Leff.

Gratis bio för bebisar

Miranda Sigander