Prinsessan av New York

NYHETER

Aftonbladet mötte Madeleine på modeparty

Foto: pontus höök
SESSA PÅ VIFT Jonas Bergström och prinsessan Madeleine vimlade på Bryant Park Hotel i New York där modehuset Carmen Marc Valvo höll ett cocktailparty.

NEW YORK

Prinsessan Madeleine har varit sjuk - men i går var hon på benen igen.

- New York är en fantastisk stad, sa hon när Aftonbladet fick en exklusiv intervju på på Bryant Park Hotel på onsdagskvällen.

Och i USA går Madde i Silvias fotspår "

Foto: pontus höök
Prinsessan Madeleine gillar den nya bostadsorten. – New York är en fantastisk stad, sa hon till Aftonbladet.

Strax före klockan sju i går kväll dök prinsessan Madeleine och pojkvännen Jonas Bergström upp på Bryant Park Hotel i New York.

Anledningen var att modehuset Carmen Marc Valvo höll ett cocktailparty för att fira sin modevisning tidigare under dagen.

- Jag kunde tyvärr inte komma på visningen eftersom jag har fullt upp på dagarna nu när jag arbetar på Unicef, sa Madeleine, för kvällen klädd i en vacker kimonoinspirerad silkesblus, moderiktiga jeans och höga klackar.

Intresserad av design

Prinsessan var på glatt humör.

- Modeveckan känns jätterolig eftersom jag är väldigt intresserad av mode och design, säger prinsessan.

Till vardags klär Carmen Marc Valvo stjärnor och artister som Sarah Jessica Parker, Catherine Zeta-Jones, Oprah Winfrey, Queen Latifah och Beyonce Knowles.

- Det finns fantastiska kläder här i New York som man inte hittar i Sverige. Ofta har jag svårt att hitta klänningar hemma i Stockholm och måste åka utomlands eller gå till en skräddare och sy upp något eget till speciella tillställningar, säger Madeleine.

Hur trivs Ni i New York?

- Jag trivs jättebra, det är en fantastisk stad, säger prinsessan med ett stort leende och det är uppenbart att hon stortrivs i världsmetropolen.

Förutom modeveckan, vad har prinsessan hunnit med?

- Jag har legat sjuk i influensa i flera dagar och har tyvärr inte hunnit se så mycket av staden. Men jag har besökt MoMa och det var fantastiskt.

Vad arbetar prinsessan med på Unicef?

- Jag gör praktik på avdelningen för Child Protection Service. Jag valde själv att bli placerad där eftersom ämnena de arbetar med är väldigt viktiga - bland annat barn i krigsdrabbade områden, trafficking med barn, sexualbrott mot minderåriga och könsstympning, säger Madeleine, som likt sin mamma drottning Silvia brinner för barns rättigheter.

Förlovningsrykten

Den sista tiden har det cirkulerat rykten om att prinsessan Madeleine och pojkvännen Jonas Bergström går i förlovningstankar. När Aftonbladet för upp ämnet på tal skrattar prinsessan.

- Jaha, jaså. Där ser man. Det vi inte ens visste själva.

Vi läste det på tv4.se?

- Det är tur att de finns så att man får reda på såna där saker, sa prinsessan, innan hon tackade för sig och tillsammans med Jonas gick in till de andra gästerna på festen.

Robert Andersson