Rummet blev en karaokedröm

NYHETER

Vardagsrum förvandlades till japansk kitch

JAPANSK KITCH. På fyra dagar förvandlade Kanal 5:s roomserviceteam ett ordinärt vardagsrum till ett japaninspirerat modernt sällskapsrum för sena kvällar och karaokesång i glada vänners lag.

Sara och Lars ville byta stil i vardagsrummet.Det blev en häftig förvandling från trä till modern kitch.Ett sällskapsrum för heta karaokekvällar.

Foto: Stefan Mattsson
Vardagsrummet före förvandlingen.

Sara och Lars bor i en tvåa i västra Stockholm. De var trötta på stilen i sitt gamla vardagsrum och ville ha något nytt, häftigt, ett riktigt wowrum. Kanske ett karaokerum.

Och det var precis vad de fick. När målaren Johnnie Krigström, snickaren Mattias Särnholm och inredaren Joel Degermark hade gjort verklighet av sina idéer var det inte ett spår kvar av Lars och Saras tidigare liv. Halva rummet blev en matdel med barhörna och den andra halvan förvandlades till en lounge med soffa, tv och karaokescen.

– Oj oj oj, var första tanken när jag såg rummet, oj vad rött, säger Sara. Jag fick nog en chock när jag kom in. Det var inte alls som jag tänkt mig. Men jag vande mig snabbt, berättar Sara och skrattar. Jag gillar halva rummet jättemycket, det som är matsalsdelen, hade de fortsatt likadant hade jag varit nöjd, men kuddhörnan är nog mer stylad än praktisk fortsätter hon.

Sängen bekvämare än kuddhörnan

Både hon och Lars har kommit på sig själv att sängen är bekvämare än kuddhörnan.

– Nu tittar vi på tv i sovrummet istället och det var ju inte riktigt meningen, så kuddhörnan ryker snart, säger hon och Lars håller med.

Men i det stora hela är förändringen bara till det bättre.

– Det var lite spejsat i början innan man hade hunnit vänja sig, men det bästa är nog hur de har löst förvaringen. Att vi fick bort alla lösa grejor. Det känns skönt, berättar Lars som är väldigt förtjust i den runda lampan och ”snattarspegeln” som buktar ut från väggen.

Lars och Sara fick sitt wowrum och båda är ju kakaokefans. Har det blivit några karaokefester då?

– Nej, vi har inte hunnit med det ännu. Då måste vi varna grannarna först, säger Lars och skrattar.

Johnnie tipsar/Måla tak

Inköpslista:

Agneta Elmegård

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning