Nyheter

Två män intvingade i bil

NYHETER

De två män som vid lunchtid på måndagen tvingades in i en bil i centrala Eskilstuna söktes fortfarande på kvällen av polisen.

Rikslarm är utfärdat efter kidnapparna.

Vittnen på platsen berättar att männen under högljudda skrik drogs in i bilen.

– De trycktes ner i baksätet på bilen som sedan körde därifrån, säger Hans Rydell, länsvakthavande på Sörmlandspolisen till aftonbladet.se.

Flera vittnen som befann sig i centrala Eskilstuna såg det brutala bortförandet och har kunnat lämna goda signalement på de fem männen som kom i bilen, en grön Audi.

En av gärningsmännen har kunnat identifieras tack vare ett tips från Norrköpingspolisen.

– Vid halvelva-tiden fick vi samtal från Norrköpingspolisen som hade ett vittne som sett en bil som gjort sig av med falskskyltar, säger Hans Rydell till TT.

Det var samma fordon som männen tvingades in i. Ägaren till den gröna Audin är känd hos polisen sedan tidigare för narkotikabrott.

De falska skyltarna tillhörde en bilägare i Söderköping som anmält dem som stulna.

– Vi har letat och letar i närområdet men har inte gjort några nya iakttagelser, säger Hans Rydell till aftonbladet.se.

– Det är ju inte säkert att de ger sig till känna om de släpps. Vi vet ju inte vad de har för relation till dem som förde bort dem.

Det är oklart om den misstänkta kidnappningen har något samband med bortförandet natten till måndagen av en 21-årig man i Sörmland. Mannen hittades bakbunden och med ögonbindel i ett dike utanför Björkvik.

TT , Jenny Ryderstedt

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu upp till 50 % på utvalda glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter