Nikki, 8, försvann i vattenmassorna

NYHETER

Sveptes med när hon lekte i morföräldrarnas trädgård

Foto: Pennsylvania är en av de delstater som drabbats hårt av det kraftiga skyfallet. Många husägare har fått fly sina hem. Guvernör Ed Rendell har utfärdat undantagstillstånd i 46 av de 67 kommunerna.

Över 200 000 amerikaner har evakuerats till följd av översvämningarna på USA:s östkust.

Flera dödsoffer har krävts.

Ett av dem är Nikki Godbold, 8, som sveptes i väg av vattenmassorna när hon lekte i morföräldrarnas trädgård.

Efter flera dagars kraftiga skyfall hotas nu flera städer av översvämning, rapporterar CNN. Över 200 000 människor har evakuerats från sina hem och vissa områden har utlysts som katastrofområden. Det är staterna på östkusten som drabbats värst, från staten New York i norr till Virginia i söder.

Många husägare har fått fly sina hem. I Pennsylvania drunknade en man som kastade sig i vattenmassorna för att rädda sin son. I Maryland omkom tre personer efter att bilen de färdades i sköljdes bort av vattnet. Charley Wiley från Alleghany i Virginia berättar för lokaltidningen The Roanoke Times om hur hans dotterdotter i tisdags sveptes i väg när hon lekte på tomten, skriver norska VG.

- Hon lekte på baksidan med sin syster och en kusin när hon föll ner i bäcken bakom huset, säger han.

Bäcken brukade vara tom på vatten, men efter skyfallen hade den fyllts med en halv meter och strömmen var mycket kraftig. Nikkis kusin fick tag i Beckys hand och systern rusade in för att hämta hjälp. Under tiden tappade kusinen taget och Nikki drogs i väg genom en kulvert.

Natten till torsdagen återfanns Nikkis kropp 1,5 kilometer längre bort, skriver VG.

Sammanlagt har tio människor omkommit i samband med översvämningarna och antalet väntas stiga de närmaste dagarna.

Anna Lindström