”Troligt att det är kiss på dörrhandtaget ut från toan”

NYHETER

Så gör läsarna för att undvika baciller

Offentliga toaletter, handtag på bussar och andras nysningar är orosmoment som får oss att tvätta händerna ofta.

Även om vi själva sköter hygienen oroar vi oss för att andra inte gör det, och tar i saker som vi sedan kommer i kontakt med, berättar läsarna i Forum.

Foto: Flera läsare tycker offentliga toaletter är äckliga.

I går kunde vi berätta om att kundvagnar är riktiga bakteriehärdar - värre än offentliga toaletter. Vi är många som vidtar försiktighetsåtgärder när vi är ute på stan. Det är vanligt sunt förnuft, resonerar flera läsare, och betyder inte att man har en uttalad bacillskräck.

Signaturen Harvester skriver att det handlar om att inte ha tid för att bli förkyld hela tiden.

”Jag tänker på vad jag gör. Är jag ute stoppar jag inte fingrarna i munnen eller ögonen och så fort jag kommer hem tvättar jag händerna”, skriver Harvester.

Håller andan

”När någon nyser/hostar på spårvagnen eller bussen då håller jag andan en stund, precis som om det skulle hindra mig från att bli smittad av nåt”, skriver kicki35.

Alvar oroar sig för vad som kan finnas på toaletthandtaget.

”...om man är "man" så håller man snoppen när man kissar och alla är ju inte så rena. och när man har kissat färdigt så skakar man snoppen och då kan det komma kiss droppar på fingrarna... med det i tanken så är det ganska troligt att det är kiss på dörrhandtaget ut från toan... blääää!!!!” skriver han.

”Det finns säkert en hel del som inte tvättar sig efter ett toalettbesök”, tror fideli65. ”Har faktiskt tänkt på det där med busshandtag och jag brukar försöka att undvika att röra dem.”

Läs också:

Lotta Holmström