Bob gav bort 44 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:

83-årige Bob Bradley ville förverkliga sin familjs drömmar - och gav bort hela lottovinsten på nästan 44 miljoner kronor.

Själv har han inte så långt kvar att leva, tycker brittiske krigsveteranen Bob Bradley. Drömvinsten går därför till familjen, vännerna och välgörenhet.

- Jag har inte behållit ett öre själv. Jag kan bara ge min familj allt de någonsin önskat, säger 83-åringen från Llanelli till BBC.

Vann på födelsedagen

Han vann pengarna på sin födelsedag - och strax därpå började utdelningen. Sammanlagt har hans familj fått värden som gör dem ekonomiskt oberoende för all framtid. Sonen Barry, 58, har exempelvis fått en Mercedes värd närmare en miljon kronor och sonsonen har fått en husbil. Barnbarnsbarnet har, kanske efter lite lägre anspråk, fått en egen kanin.

Hade redan allt

Mr Bradley kommer nu dessutom att tillbringa mer tid med familjen. Han flyttar in med sonsonen i det hus han köpt till honom, för sju miljoner. Och den gamle krigsveteranen känner sig lycklig - ungefär som innan han vann pengarna.

- Jag tyckte att jag hade vunnit högsta vinsten redan då. Jag hade hälsan, och en underbar familj. Saker man inte kan köpa för några pengar i världen, säger han.

- Han är en underbar och generös man och vi älskar honom så mycket, säger svärdottern Geraldine.

De välgörenhetsdonationer som Bob Bradley gjort har framförallt gått till Rädda Barnen och andra organisationer som arbetar för barn världen över.

Karin Henriksson

Publicerad: