Här hittades Gülay

NYHETER

Tvåbarnsmammans kropp låg i skogen - inrullad i presenning

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON, PRIVAT
LÅG NÄRA MASTEN Polisen har sökt i månader i skogsområdet efter Gülay Karagöz kropp. Det sista livstecknet från henne är ett mobilsamtal via masten som skymtar bakom bilden på Gülay.

VALÖ/STOCKHOLM. I åtta månader har tvåbarnsmamman Gülay Karagöz, 32, varit spårlöst försvunnen.

I går förmiddags hittades hennes kropp i ett skogsparti - inlindad i en grön presenning.

- Hon hade kläder på sig, säger en poliskälla till Aftonbladet.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
misstänkt Den 36-årige poliseleven häktades redan i fjol, misstänkt för att ligga bakom Gülay Karagöz försvinnande.

En 36-årig polisstudent har suttit häktad misstänkt för människorov sedan den 8 mars. Direkt efter att polisen i går hittat Gülays kropp i går förhördes han igen.

- Min klient har inte ändrat inställning, han förnekar fortfarande brott och säger att han inte har med det här att göra, säger Leif Ericksson, mannens advokat.

Sökt i flera månader

Gülay Karagöz, mamma till en 11-åring och en 9-åring, försvann mellan Uppsala och hemmet i Alunda den 8 september i fjol.

- Både polis och åklagare var på ett tidigt stadium på det klara med att hon inte försvunnit frivilligt, säger Christer Nordström.

Det sista spår som polisen hade efter Gülay var ett samtal registrerat från hennes mobil i närheten av en mobilmast i Valö utanför Uppsala. Dit har polisen koncentrerat sökandet.

- Vi har sökt i skogsområdena i flera månader. Hemvärnet har hjälpt till och hundar har varit med, säger Nordström.

I går klockan 11.30 gav sökandet resultat. Uppsalapolisens insatsenhet hittade kroppen i Valöskogarna.

En km från mobilmasten

Vägarna mellan småbyarna kring Valö är glest trafikerade och den öde skogen sträcker sig kilometervis, med berg, mossar och oländiga skogsvägar - här har kroppen kunnat ligga i åtta månader utan att någon upptäckt den.

- Det var en knapp kilometer från Valömasten, en bit från en skogsväg. Hon har troligen burits dit, säger en poliskälla till Aftonbladet.

- Kroppen var inrullad i en grön presenning. Hon hade kläder på sig.

Gülay Karagöz kvarlevor fördes till Rättsmedicinska avdelningen i Uppsala. Där kunde hon identifieras via tandkort. Enligt uppgifter till Aftonbladet fick även hennes ex-make hjälpa till vid identifieringen.

- Vi är ännu inte säkra på om hon bragts om livet på platsen där hon hittades, eller om kroppen förts dit efter att hon dött, säger Nordström.

Motivet kan vara pengar

Kroppen ska i dag genomgå en rättsmedicinsk undersökning med hopp om att fastställa dödsorsaken. Förhören med den 36-årige polisstudenten ska fortsätta, enligt åklagare Elin Blank.

-Det här är en framgång men mer än så kan jag inte säga. Vi får se vad det ger, säger hon.

Ett motiv till mordet som polisen arbetat med är pengar. Gülay Karagöz lånade enligt uppgifter till Aftonbladet ut 39 000 kronor till polisstudenten. Hon gav honom även 250 000 kronor som han skulle ge till hennes bror i Turkiet. Pengarna kom aldrig fram.

Polisstudenten har förnekat allt.

Sista spåret: ett mobilsamtal

Läs mer:

Richard Aschberg, Linda Hjertén, Kerstin Nilsson