Dumpade kanin vid second hand-butiken: ”Så här gör man inte”

NYHETER

En bilist stannade vid second hand-butiken Strömsbacka och lämnade en banankartong – med en kanin inuit. Nu har de polisanmält händelsen.

– Alla i personalen blev förbannade, säger arbetsledaren Carl Wahl till Sala Allehanda.

På onsdagen vid lunchtid såg en anställd på återvinningsvaruhuset Strömsbacka en bil stanna vid varumottagningen. Föraren lämnade en banankartong och åkte iväg.

– Den anställde trodde först att det var gamla grejer i banankartongen eftersom denna lämnats utomhus vid varumottagningen. Men när han tittade låg det en stackars kanin och lite sallad i banankartongen, berättar Carl Wahl, arbetsledare vid Strömsbacka till SA.

Enligt honom kunde kaninen ha frusit ihjäl om den anställde inte varit uppmärksam.

Personalen ska ha tagit illa vid sig av fyndet.

– Alla i personalen blev förbannade, för så här gör man bara inte mot ett djur. Jag kommer nu så fort jag har en möjlighet att göra en polisanmälan om djurplågeri.

”Ingenting förvånar mig längre”

De skriver om händelsen på sin Facebooksida.

Denna kanin har dumpats på Strömsbacka. Handlingen har polisanmälts så klart. Känner du igen kaninen o vem som ägde den, vänligen kontakta polisen! Vi har hittat ett nytt tillfälligt hem, men vi vill gärna hitta ett permanent. Kontakta butiken om du är intresserad. Dela gärna inlägget. Förutom att det är olagligt är detta ett beteende vi på Strömsbacka starkt förkastar”.

Nu bor kaninen för tillfället hos en bekant till en av de anställda. Om ingen hör av sig som äger den eller vill ha hand om kaninen kan den få stanna, enligt Carl Wahl. Enligt honom är det inte helt osannolikt att den som lämnat kaninen tror att det är okej att lämna den till återvinningscentralen – som man gör med saker, skriver SA.

– Vi har ju haft kunder som kommit in i butiken och frågat om vi tar emot hästar för slakt eftersom vi håller till i en lada. Så ingenting förvånar mig längre, säger han.

Djurplågeri – så säger lagen 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM