Nyheter

Struts på rymmen i centrala Molkom

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

Den i Molkom som inte helt stoppat huvudet i sanden kan sedan i går fått en ovanlig syn.

En struts är nämligen på rymmen.

”Vi känner viss tveksamhet inför ett eventuellt infångande så att så snart som möjligt underrätta ägaren vore bra”, skriver Värmlandspolisen på sin Facebook.

Mitt på gatan i centrala Molkom sprang under måndagseftermiddagen en struts lös.

Det något udda inslaget i den svenska faunan föranledde agerande från Värmlandspolisen – som efterlyste strutsens husse eller matte.

”Något som beskrivs som en struts, men som även kan tillhöra släktet emu springer lös i centrala Molkom. Vet någon vem som huserar denna långhalsade varelse. Vi känner viss tveksamhet inför ett eventuellt infångande så att så snart som möjligt underrätta ägaren vore bra”, skriver polisen i Värmland på sin Facebooksida.

Fri som en fågel

När Aftonbladet når polisens pressinformatör Tommy Lindh är fågeln fortfarande på fri fot.

– Det finns mycket rart här i Värmland och det senaste är då detta strutsbekymmer, säger han.

Enligt Lindh kan det röra sig om en av de tre strutsar som för 4-5 år sedan rymde från sin ägare och sedan dess setts sporadiskt i trakterna mellan Mölnbacka och Molkom.

En av de tre avlivades förra året. Den vita strutsen hade skadats och polisen beslutade att det bästa var att ta den av daga.

Försöker inte fånga

Det ska inte denna förrymda struts behöva genomlida.

– Nej, det är inte aktuellt och jag är inte ens säker på att man får göra det. Vi hoppas att en eventuell ägare ska bli underrättad, säger Tommy Lindh.

Något eget försök att fånga in den kommer polisen inte att göra.

– Nej, de sparkar ju som en häst de där små. Polisen gör inga aktiva försök vare sig det rör sig om en struts, emu eller nandu.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert: