SD: ”Vi ska tala med Kent Ekeroth”

”Vi tycker inte att mejlväxlingarna visar att han är inblandad i det redaktionella arbetet på något sätt,” säger SD:s pressansvarige Martin Kinnunen (t h).
”Vi tycker inte att mejlväxlingarna visar att han är inblandad i det redaktionella arbetet på något sätt,” säger SD:s pressansvarige Martin Kinnunen (t h).

Kent Ekeroth säger till SD-ledningen att han "styr Avpixlat i rätt riktning".

I eftermiddag kommer de hålla ytterligare samtal med riksdagsmannen.

– Vi måste så klart tala vidare med Kent och höra om det är något som har förändrats den senaste tiden och vad som har sagts tidigare, säger pressansvarige Martin Kinnunen.

Efter Aftonbladets avslöjande om att Kent Ekeroth styr arbetet på Sveriges största främlingsfientliga sajt, Avpixlat, har partiledningen under morgonen varit i kontakt med riksdagsmannen.

– Det han har sagt i dag är att han försöker påverka sajten i rätt riktning. Så har jag förstått det. Vi ska ha ett närmare samtal senare i dag, säger pressansvarige Martin Kinnunen.

Kinnunen vill inte ge några närmare kommentarer om vad partiet tycker om Avpixlats verksamhet, men nämner några frågor partiledningen kommer att ställa till Ekeroth:

– Vi ska höra oss för om de här mejlen om de stämmer för det första, men vet ju aldrig. Om de är autentiska, vilket sammanhang de ska tolkas ur, på vilket sätt han är delaktig i verksamheten och så. Är det så att han har en mer drivande roll vill vi så klart veta det om det är så att han på något sätt står för det redaktionella innehållet.

Om han bekräftar, vad innebär det?

– Det tror jag inte att han kommer att göra. Det är något man får diskutera om det är lämpligt om han nu skulle vara ansvarig utgivare och sitta i redaktionen för en tidning och vara politiker samtidigt, då skulle det kanske kunna vara problematiskt.

Vad är din kommentar till Aftonbladets avslöjande?

– Det är ingenting av det ni publicerar som tyder på att han skulle ha användarrättigheter till exempel. Utan han klagar ju bara på och är missnöjd med olika saker.

När kan vi får en kommentar från Jimmie Åkesson?

– Vi kan inte se någon anledning till att Åkesson skulle kommentera detta. Ekeroths kontakter med den här hemsidan... Jag har svårt att se att det skulle ha relevans i dag.

Varför inte?

– Vi tycker inte att mejlväxlingarna visar att han är inblandad i det redaktionella arbetet på något sätt. Men vi måste så klart tala vidare med Kent och höra om det är något som har förändrats den senaste tiden och vad som har sagts tidigare.

Texten kommer att uppdateras under dagen.

Publisert: