O’boy-kris i landet – då säljs det för tusentals kronor

Det gapar tomt i butikshyllorna efter O’boy. Detta har gjort att flera testar att sälja sina burkar med det älskade chokladpulvret.

Som Aftonbladet kunde rapportera om i fredags så råder ett tekniskt problem hos tillverkaren av O’boy vilket gör att affärernas hyllor gapar tomma.

Den rådande krisen gör att privatpersoner försöker att sälja O’boy-pulver som de har i sin ägo – vissa för tusentals kronor. På säljsajten Blocket finns ett flertal annonser. I till exempel Stockholmsområdet finns det i skrivande stund elva annonser ute.

– Direkt när jag la upp den var det en som ringde och frågade om jag var dum i huvudet. Men många har hört av sig. Det är tomt i affärerna, och efterfrågan och tillgång styr ju, säger en av personerna som säljer sin nyöppnade burk O’boy till SVT.

Han tyckte att det var värt att testa att sälja.

– Folk är väl galna så länge det gäller socker. En del betalar vad som helst för O’boy tydligen.

En annan berättar att denna hade ett paket sedan sommaren som aldrig brukades, och bestämde sig för att se om någon var intresserad.

Än har företaget ingen prognos för när chokladpulvret finns att köpa igen.

– Vi håller på att installera en ny produktionslinje för O’boy. Installationen har dessvärre blivit något försenad, vilket medför att också produktionen har hamnat lite efter i schemat, sa Celin Huseby, nordisk kommunikationsdirektör på Mondelez, tidigare till Aftonbladet.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN