Här stormar Monica Lewinsky av scen – efter frågan om Bill

Trots att ämnet var näthat kunde reportern inte hålla sig från att fråga den tidigare Vita huset-praktikanten Monica Lewinsky om Bill Clinton-affären.

Då valde Lewinsky att raskt lämna scenen.

”När hon frågade mig om det, helt utan hänsyn till vår överenskommelse, blev det tydligt att jag hade blivit lurad”.

1998 slog nyheten om att Vita huset-praktikanten Monica Lewinsky och USA:s dåvarande presidenten Bill Clinton hade en sexuell relation ned som en bomb.

Uppdagandet blev början på den så kallade Lewinsky-affären vilket fick hela världen att rikta sina blickar mot den då 25 år gamla praktikanten.

Sedan dess har Monica Lewinsky på flera sätt försökt att lägga historien bakom sig, men trots det får hon fortfarande efter 20 år frågor om händelsen.

”Klarar inte av detta”

I samband med en konferens om näthat i Jerusalem deltog Lewinsky i en utfrågning om ämnet och intervjuades då på scen av en israelisk journalist.

Men trots att ämnet var näthat flyttade reportern snabbt över fokus på Lewinskys kärleksaffär med den tidigare presidenten.

– I en intervju med NBC News nyligen blev den tidigare presidenten Clinton irriterad när han fick frågan om han personligen hade bett dig om ursäkt. Han svarade då att han bett om ursäkt offentligt. Förväntar du dig fortfarande en ursäkt? En personlig ursäkt? frågade reportern Lewinsky som snabbt replikerade:

– Jag är så ledsen. Jag klarar inte av det här, svarade den numera 45-åriga Monica Lewinsky och lämnade därefter snabbt scenen med reportern i hasorna.

Lewinsky: Blev lurad

I ett Twitter-inlägg efteråt förklarar Lewinsky att det fanns en tydlig överenskommelse om vad som inte skulle tas upp under intervjun.

Däribland förhållandet med Bill Clinton:

”När hon frågade mig om detta, helt utan hänsyn till vår överenskommelse, blev det tydligt att jag hade blivit lurad. Jag lämnade då scenen eftersom det är viktigare än någonsin för kvinnor att stå upp för sig själva och inte låta andra kontrollera vår berättelse”.

Publisert:

LÄS VIDARE