Polisen om döde mannen i Kalix: ”Hemmahörande i Östeuropa”

Av: Adam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

Kroppsdelarna av en man hittades i onsdags morse i Kalix.

Den döde mannens identitet var till en början okänd, men polisen går nu ut med mer information.

– Vi kan bekräfta att han är hemmahörande i Östeuropa. Vi har fortfarande inte underrättat anhöriga, säger Kristina Lantto vid polisen.

När en privatperson var ute och gick med sin hund längs strandpromenaden i Kalix i onsdags morse gjorde han en obehaglig upptäckt. Delarna av en människokropp syntes tydligt i strandkanten.

– Det här är det värsta man kan vara med om, har mannen berättat för Aftonbladet.

1 av 9 | Foto: Simon Eliasson
Polisen undersöker fyndplatsen vid Kalixälven.

Jobbar vidare med dykare

Polisen drog i gång en omfattande efterspaning med helikopter, tekniker och dykare, och fann fler kroppsdelar. I går meddelades att man fastställt personens identitet, och nu uppger polisen att det är en man som är hemmahörande i Östeuropa.

– Vi jobbar vidare såklart i oförminskad styrka. Dykare, hund och helikopter är där i dag. Det är läget just nu, säger Kristina Lantto, kommunikatör vid polisen region Nord.

Vill ha tips från allmänheten

Polisen utreder händelsen som mord och är intresserade av iakttagelser i området mellan Tullars backe och Kalix camping, från i måndag och framåt.

Enligt uppgifter till Expressen har mannen kunnat identifieras med hjälp av fingeravtryck. Mannens fingeravtryck fanns i polisens register sedan tidigare eftersom att han ska ha gripits på Västkusten för en tid sedan, misstänkt för ett mindre brott, skriver tidningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE