Styckmordet i Kalix

Polisen om döde mannen i Kalix: ”Hemmahörande i Östeuropa”

Av: 

Adam Westin

NYHETER

Kroppsdelarna av en man hittades i onsdags morse i Kalix.

Den döde mannens identitet var till en början okänd, men polisen går nu ut med mer information.

– Vi kan bekräfta att han är hemmahörande i Östeuropa. Vi har fortfarande inte underrättat anhöriga, säger Kristina Lantto vid polisen.

När en privatperson var ute och gick med sin hund längs strandpromenaden i Kalix i onsdags morse gjorde han en obehaglig upptäckt. Delarna av en människokropp syntes tydligt i strandkanten.

– Det här är det värsta man kan vara med om, har mannen berättat för Aftonbladet.

Jobbar vidare med dykare

Polisen drog i gång en omfattande efterspaning med helikopter, tekniker och dykare, och fann fler kroppsdelar. I går meddelades att man fastställt personens identitet, och nu uppger polisen att det är en man som är hemmahörande i Östeuropa.

– Vi jobbar vidare såklart i oförminskad styrka. Dykare, hund och helikopter är där i dag. Det är läget just nu, säger Kristina Lantto, kommunikatör vid polisen region Nord.

Vill ha tips från allmänheten

Polisen utreder händelsen som mord och är intresserade av iakttagelser i området mellan Tullars backe och Kalix camping, från i måndag och framåt.

Enligt uppgifter till Expressen har mannen kunnat identifieras med hjälp av fingeravtryck. Mannens fingeravtryck fanns i polisens register sedan tidigare eftersom att han ska ha gripits på Västkusten för en tid sedan, misstänkt för ett mindre brott, skriver tidningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Näst sista dagen! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

LÄS VIDARE

Han upptäckte styckmordet i Kalix: ”Värsta jag sett”

ÄMNEN I ARTIKELN

Styckmordet i Kalix

Kalix

Brott