Nyheter

Britter i Sverige säkras inför brexit

Av: 

TT

Läget kring Storbritanniens utträde ur EU är fortsatt osäkert, med bara tre veckor kvar till det planerade utträdet den 29 mars.
Läget kring Storbritanniens utträde ur EU är fortsatt osäkert, med bara tre veckor kvar till det planerade utträdet den 29 mars.

NYHETER

Brexit eller inte den 29 mars – frågan är fortfarande oklar, då inget utträdelseavtal ännu har kunnat godkännas i Storbritannien.

Men om det blir ett plötsligt utträde utan uppgörelse säkras nu ändå uppehållstillstånden för de britter som finns i Sverige.

– På mitt område handlar det bland annat om att skapa en ordning för de ungefär 20 000 britter som finns i Sverige, så att de inte omedelbart och över en natt ska förlora sitt uppehållstillstånd, säger justitieminister Morgan Johansson (S) inför dagens EU-möte i Bryssel.

– Därför har regeringen i dag tagit beslut om en förordningsändring där vi skapar ett undantag för den gruppen, så att man under ett års tid har möjlighet att söka ett undantag. Så det kommer att vara oförändrade villkor för dem under det här året, berättar Johansson.

Liknande åtgärder är på väg i samtliga andra EU-länder, medan Storbritannien lovat ömsesidiga beslut för de EU-medborgare som finns hos dem.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: