Wikileaks: Skicka Trumps deklaration till oss

avStaffan Dickson

1 av 3

Trots över 200 000 namnunderskrifter kommer Donald Trump inte att offentliggöra sina inkomstdeklarationer.

Hans rådgivare Kellyanne Conway säger att folk inte är intresserade av uppgifterna.

Nu erbjuder sig Wikileaks att offentliggöra deklarationerna – om någon skickar in dem till organisationen.

Sedan 1976 har alla amerikanska presidenter offentliggjort sina inkomstdeklarationer, skriver nyhetsbyrån AP.

Det kommer dock inte Donald Trump att göra – trots att en petition på Vita husets hemsida för att få honom att göra det nu har fått över 209 000 underskrifter.

”Folk brydde sig inte”

När en sådan namninsamling får 100 000 underskrifter måste Vita huset komma med ett svar – vilket skedde i ABC-programmet ”This week” på söndagen.

– Vita husets svar är att han inte kommer att offentliggöra sina inkomstdeklarationer, säger Donald Trumps rådgivare Kellyanne Conway i programmet.

Hon fortsätter:

– Vi har processat det här genom hela valet. Folk brydde sig inte. De röstade på honom, och låt mig vara tydlig: De flesta amerikaner är väldigt fokuserade på hur deras egna deklarationer kommer att se ut när Trump är president, inte hur hans ser ut.

Kan ha undvikit skatt i 18 år

Nyhetsbyrån AP skriver att opinionsundersökningar visar att en majoritet av amerikanerna vill att Trump offentliggör inkomstdeklarationerna. Men när det nu står klart att han inte kommer att göra det erbjuder sig organisationen Wikileaks att göra det – om någon skickar över materialet till organisationen, skriver Wikileaks på sitt Twitterkonto.

Tidningen New York Times har tidigare rapporterat att Donald Trump kan ha undvikit att betala skatt i 18 år.