Stockholm

Pistolmän trängde sig in i lägenhet och tvingade till sig bilnycklar

avErik Melin, Staffan Dickson

1 av 6

Två gärningsmän har trängt sig in i en lägenhet i Kista i nordvästra Stockholm och under pistolhot tvingat till sig nycklar till en svart Land Rover.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har de även kommit över kontanter och smycken till ett värde av cirka 200 000 kronor.

Innan de lämnade platsen ska de ha bundit den kvinna som fanns i lägenheten.

Larmet om rånet kom in till polisen klockan 17.13.

– Det är två personer som har ringt på och hotat personen i lägenheten med ett pistolliknande föremål. De har tilltvingat sig gods och bilnycklar och sedan lämnat platsen i okänd riktning i en svart Land Rover med ett registreringsnummer som slutar på 706, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisen.

Utöver bilen vill han inte säga vad rånarna kom över. Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig dock om kontanter och smycken till ett värde av cirka 200 000 kronor.

– Den aktuella bilen har larmats ut och vi försöker hålla utkik efter den, säger Albin Näverberg.

Aftonbladets källa uppger att kvinnan som befann sig i lägenheten blev bunden innan gärningsmännen lämnade platsen. Enligt Albin Näverberg ska hon inte ha skadats fysiskt i samband med händelsen som rubriceras som grovt rån.

Nytt bilrån en halvtimme senare

En halvtimme efter händelsen i Kista fick polisen larm om ett bilrån i Akalla. En person som skulle flytta sin bil, en Mitsubishi Gao med ett registreringsnummer som slutar med siffrorna 568, hotades med ett pistolliknande föremål av en ensam, maskerad rånare som sedan lämnade platsen i bilen och körde i riktning mot Husbybadet. Även den bilen har larmats ut av polisen.

Liknande tillvägagångssätt

Rånet i Kista inträffade knappt ett dygn efter ett rånförsök med ett liknande tillvägagångssätt i Akalla. Flera maskerade gärningsmän beväpnade med ett pistolliknande föremål ringde under måndagskvällen på dörren till en bostad och hotade målsäganden. Enligt uppgifter till Aftonbladet försökte de tvinga till sig en bil, men lämnade platsen utan att få med sig något.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Kista