Felicia anmälde tafsare – nu åtalas mannen

Felicia beskrev vad hon hade varit med om i ett uppmärksammat Facebookinlägg.
NYHETER

Felicia Stadling, 24, blev sexuellt ofredad på en klubb i Lidköping i höstas – nu åtalas en av männen.
– Att det har väckts åtal känns fantastiskt bra, säger hon.

Det var under en utekväll i november förra året som Felicia Stadling från Vara blev sexuellt ofredad fyra gånger, av fyra olika personer, på en och samma kväll.

– Det värsta som hände var i slutet av kvällen. Jag stod i kön för att hämta min jacka varpå en man greppar tag i mitt underliv, berättade Felicia för Falköpings Tidning.

I början kände Felicia bara äckel. Det var inte förrän dagen efter som hon började fundera över vad hon faktiskt hade varit med om.

– Jag ville sätta ner foten. Vi kvinnor är utsatta, det här har absolut inte bara hänt mig. Och jag ville att även att män skulle haja till.

Hon beskrev händelsen i ett Facebookinlägg.

– Innan jag valde att publicera det på Facebook tvekade jag, men samtidigt är det min plikt och skyldighet att visa på att det här är ett problem. Jag fick många reaktioner och faktiskt främst från män. Det är många som undrar hur de kan ha missat det här problemet, säger hon till Aftonbladet.

Felicia valde att anmäla händelsen.

– Polisen sa att det var bra att jag anmälde händelsen och fick senare gå och peka ut gärningsmannen.

Nu åtalas en man i 30-årsåldern för ett flertal fall av sexuellt ofredande mot totalt fem olika kvinnor under samma kväll. Felicia säger att hon är jätteglad att mannen åtalas, även om hon inte trodde att hennes anmälan skulle gå vidare till åtal.

– Det känns som en vinst på något vis, jag har fått upprättelse. Jag trodde inte att det skulle tas vidare. Jag blev tagen på allvar, säger hon och fortsätter.

– Anmäl direkt, det finns inget som är litet eller stort i en sådan här situation. Anmäl bara.