Hemlösa katten och hunden blev bästisar

Foto: Instagram
På Instagram går det att följa djurfamiljens öden och äventyr.
NYHETER

”Som hund och katt” brukar det kallas när två träter – men det verkar inte riktigt stämma in på den här relationen.

– De är väldigt nära varandra, säger matte Anneliessa till The Dodo.

När Anneliessa Balk från Nashville i USA, som redan hade ett gäng tidigare hemlösa hundar hemma, bestämde sig för att rädda en liten kattunge var hon orolig över hur det nya gänget skulle komma överens.

Det var dagen efter att hon hade hämtat hunden Willow från en fosterfamilj som hon fick syn på en liten kattunge på gatan på väg hem från yogaträningen. Hon svängde omedelbart, undersökte saken och tog hem katten.

– Hon var så liten att hon fick plats i min hand, säger Anneliessa till The Dodo.

Uppdaterar på nätet

Först var hon nervös över att ta med den lilla katten till hundgänget därhemma. Men efter en dag i bur där hon långsamt fick lära känna sin nya familj stod det klart att kattungen TK (förkortning för ”Tiny Kitten”, alltså liten kattunge) hade fått en riktig jackpott.

– De introducerade sig för varandra och de älskade varandra direkt, säer Anneliessa.

Trots att TK är minst i gänget är det hon som är ledaren, berättar Anneliessa. Den hund som står TK allra närmast är Willow – hunden som räddades dagen innan hon själv fick sitt nya hem.

De gosar väldigt mycket med varandra och Anneliessa håller djurfamiljens följare uppdaterade via Instagram. Hon berättar om hunden och kattens kärlek till varandra.

– Willow har aldrig träffat en person eller ett djur som hon inte älskat omedelbart, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nashville

USA

Katter

Hundar