Killgäng misstänks ha tafsat på ung flicka vid Partille Cup

NYHETER

En flicka utsattes för sexuellt ofredande vid Partille Cup-området i går.

Ett tonårsgäng attackerade henne vid planområdet i Göteborg.

– De har omringat henne och tafsat på henne, säger Ulla Brehm vid polisen i Västra Götaland.

Efter att matcherna i handbollsturneringen Partille Cup i Göteborg slutat för dagen attackerades en ung flicka nära evenemangsområdet av ett killgäng - som tafsade på henne, vilket GP var först med att rapportera om.

Flickan, som är i 15-årsåldern, var på väg hem när en grupp jämnåriga män ikapp henne.

– Det var skedde på gångbanan i närheten av Partille Cups område, efter att området hade stängt, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

– De har omringat henne och sedan är det någon av dem som har tafsat på henne. På bröst och rumpa, sexuellt, närgånget.

Knackade på hos förövaren

Enligt polisen är förövarna inte med och spelar i turneringen. Men flickan kunde ändå peka ut en av de unga männen, som förhördes på platsen.

– Han är ju ung. Förmodligen är han i samma ålder som flickan, så vi knackar på hemma hos hans mamma och pappa och har ett samtal med dem, säger Ulla Brehm.

Vädjar om hjälp

Polisen har upprättat en anmälan sexuellt ofredande.

– Vi jobbar på med de uppgifter som vi har. Det är en bedömning som vi gör på platsen, om vi till exempel kan beslagta kläder för att få dna. Sedan har vi vittnesuppgifter och vi har ett utpekande, säger Ulla Brehm.

Nu vädjar polisen till allmänheten om mer information.

– Är det någon som varit på plats och sett detta så är det absolut så att man bör ringa 114 14. Det finns alltid någonting som kan tillkomma och vara till hjälp, säger Ulla Brehm.

”Naturligtvis tråkigt”

Enligt Tore Lund, presstalesman för handbollsturneringen som varar till på lördag, så deltar inte heller flickan i evenemanget.

– Det är naturligtvis tråkigt när sådant händer men det är ju inte Partille Cup-relaterat. Det har skett utanför vårt område när vi lagt ner verksamheten för kvällen, säger han.

– Det är ju ett samhällsproblem. Lika väl som det händer på Bråvalla så händer det ju säkert dagligen på krogar, restauranger, gator och torg. Det enda vi kan göra är att försöka ha en bra säkerhet och koll på vårt arrangemang men längre än så kan inte vi ha något ansvar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg