Collegevännen efter Kims försvinnande: ”Hoppas hon hittas vid liv”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Frilansjournalisten Kim Wall, har fortfarande inte hittats.

Hon sågs senast när hon åkte ut med Peter Madsen i hans hemmabyggda ubåt i torsdags.

– Hon är en så varm och älskad person, alla älskade henne. Jag hoppas verkligen att hon hittas vid liv och är okej, säger Christopher Harress som har studerat med Kim i New York.

1 av 3 | Foto: Tom Wall
Svenska journalisten Kim Wall, 30.

Många av Kim Walls vänner delar hennes bild på sociala medier och ber allmänheten höra av sig till polisen om de sett henne.

Christopher Harres, från början från Skottland men bor numera i Alabama, nåddes av nyheten på fredagen.

– Vi läste ihop på collage i New York, vi gick i samma klass och bodde i samma område. Man förlorar ofta kontakten med gamla klasskompisar men vi fortsatte höras av, mejlade och höll kontakten. Hon är en bra nära vän, berättar han för Aftonbladet.

Christopher Harress
Christopher Harress

”Ser alltid allt gott i alla”

De båda utbildade sig till journalister på universitet Columbia i New York, något som de båda sedan också arbetat som.

– Hon skriver om allt, skriver om det hon tycker är intressant och gör det som hon tycker är roligt. Kim gillar att berätta om människor, hon ser alltid allt gott i alla, och det är det som gör detta så tragiskt, hon var trodde aldrig något ont om någon.

Christopher har varit i kontakt med gemensamma vänner och fått veta att hon var på Peter Madsens hemmabyggda ubåt för research.

– Kim skulle göra research på ubåten för en artikel hon skulle pitcha till ”Wired”. Det vara flera personer som var vid hamnen när hon åkte iväg, det var inget hemligt att hon var på ubåten och flera visste varför hon var där, berättar Christopher.

Försvunnen sedan torsdag kväll

Kim Wall har inte setts till efter att hon åkta i väg med Peter Madsen i hans hemmabygda ubåt på torsdagskvällen. Klockan 02.30 natten till fredag anmälde hennes pojkvän henne försvunnen.

– Hon är en så varm och älskad person, alla älskade henne. Jag hoppas verkligen att hon hittas vid liv och är okej, säger Christopher.

Publicerad:

LÄS VIDARE