Tre unga män skjutna i Bergsjön

Tre personer sköts i Bergsjön i Göteborg på lördagskvällen.

På Komettorget sköts två unga män i vad som misstänks vara ett mordförsök – efter det blev en annan man skjuten av polisen när han ska ha försökt att köra på en polis.

Två av de skjutna männen är allvarligt skadade.

Larmet kom till SOS 21.33 på lördagskvällen. Två unga män hade blivit skjutna på Komettorget i Bergsjön i Göteborg. De fördes till sjukhus i ambulans med allvarliga skador. Händelsen utreds som mordförsök.

Ett vittne säger till Aftonbladet att hen hörde fem till sex skott.

– Så jag tittade ut genom fönstret. Jag hörde polisen säga till ambulanspersonalen att en person har blivit skjuten i ryggen, säger ett vittne.

Enligt en av Aftonbladets källor med insyn i utredningen ska båda männen ha blivit träffade i ryggen. En av dem förlorade medvetandet, medan den andre var talbar när ambulansen kom fram.

Tre skadade män

De två männen som blev skjutna på Komettorget är allvarligt skadade. Det ska vara två män i 25–30-årsåldern. Bara minuter efter skottlossningen på torget sköts en man i 25-årsåldern av polisen.

Ett vittne som Aftonbladet talat med såg när polisen sköt.

Han berättar att en dramatisk biljakt föranledde polisens skott.

– Det var en polisjakt och en bil jagades av polis, sen körde bilen ner i diket och det samlades massa poliser runt bilen. Det var två eller tre personer i bilen och de försökte rymma, det var då polisen avlossade tre skott, men det var en person som blev skadad. Man såg hur han föll ner när han träffades, säger ögonvittnet.

Enligt uppgift till Aftonbladet misstänktes mannen som sköts av polis för mordförsöket på de två andra männen samt hot eller våld mot tjänsteman. Den flyende bilen ska ha försökt köra på en polis, som då sköt in i bilen och träffade den misstänkte i benet.

– Mannen är inte misstänkt i nuläget för skjutningen mot de två männen, säger Tommy Nyman, presstalesman vid region Väst, vid åttatiden på söndagsmorgonen.

Däremot är mannen gripen misstänkt för mordförsök på en polis.

– Han ska ha kört bilen mot en polisman och det är i det läget som polismannen skjuter mot mannen, säger Nyman.

Den misstänkte mannen vårdas för lindriga skador på sjukhus.

Varför jagas mannen i första läget?

– Han jagas inte, han kör mot polisen, säger Nyman.

Han bekräftar dock att skottlossningarna sker både nära i tid och plats.

Mycket stor polisinsats

Aftonbladets fotograf på plats uppger att det var två avspärrningar under kvällen. En vid Komettorget och en vid Meteorgatan. På plats vid Meteorgatan i närheten av en kyrka stod sju radiobilar, två civila polisbilar och en polismotorcykel.

På en gångbana hade en bil sladdat ned i diket bredvid. Två civila polisbilar var parkerade bakom.

Västtrafik drog in spårvagnslinjer på grund av skjutningen. Linje 6 gick inte mellan hållplatserna Nymånegatan och Kortedala. Linjerna 7 och 11 gick inte mellan Aprilgatan och Komettorget och polisen stannade buss 58 utanför avspärrningen.

Dörrknackning och teknisk utredning

På söndagsmorgonen fortsatte polisen med dörrknackning, teknisk utredning och vittnesförhör i området.

– Vi håller på med förhör med sådana som kan ha gjort iakttagelser kring skjutningen, nu måste vi försöka få ihop pusslet, säger Nyman.

Sahlgrenska universitetssjukhuset meddelade vid halvniotiden att läget betecknades som allvarligt men stabilt samt stabilt för de båda skottskadade 25–30-åringarna. Läget för mannen i 25-årsåldern som sköts av polisen var fortsatt lindrigt.

Publisert: