Man knivhuggen i halsen på Hisingen

NYHETER

Mannen blev överfallen av en eller flera gärningsmän.

De ska ha huggit honom i halsen och han fick svåra skador, uppger polisen.

Vid 02.30 uppger polisen att de ska höra mannen om händelseförloppet på sjukhuset.

– Han verkar vara i skick att vi kan prata med honom nu, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen i region Väst.

Den knivhuggne mannen fick hjälp av några som bor i området på Hisingen i Göteborg för att larma SOS vid 23.30 på lördagskvällen.

Ingen misstänkt är ännu gripen. Händelsen rubriceras som försök till mord eller dråp, men polisen vet ännu inte exakt hur brottet har gått till.

– Han har blivit överfallen av en eller flera gärningspersoner, och huggen med en kniv eller ett vasst föremål. Det kan vara ett rån som gått fel, men vi vet inte, säger polisens vakthavande befäl Ann-Christin Löfstrand.

Enligt polisens första uppgifter var gärningsmannen eller gärningsmännen okända för offret. Mannen, som är i 40-årsåldern, är svårt skadad och fördes till Sahlgrenska sjukhuset.

Den boende som hjälpte mannen berättar:

– Jag gick ut med min hund och hittade honom utanför porten. Han hade blivit knivhuggen av två unga killar. Han var rädd att han skulle dö.

Hen och en granne larmade polis och ambulans till platsen. De försökte stoppa mannens blödningar med papper.

– Vi gjorde så gott vi kunde.

Enligt den boende ska mannen ha blivit huggen vid Bjurslätts torg, och tagit sig till en gata i närheten.

– Han sa att de två killarna hade kommit fram till honom och hetsat, och helt plötsligt blödde det överallt. Han förstod inte varför de hade attackerat honom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Hisingen

Brott