Skrämde livet ur Skurupsbor – ber om ursäkt

Foto: TT
Ungdomsgänget som skrämt livet ur Skurupsbor har bett om ursäkt.
NYHETER

Ett ungdomsgäng har skrämt livet ur Skurupsbor sedan de har bankat på dörrar och kastat isklumpar mot gående om kvällarna. Men nu verkar det som att det fått ett hastigt slut, skriver Ystads Allehanda.

För tio dagar sedan fick polisen in en första anmälan om ungdomsgänget som har skrämt slag på Skurup och sedan dess har det eskalerat. Gänget, som består av ett tiotal ungdomar i åldrarna 12–16 år, har anmälts ett flertal gånger efter att ha bankat på dörrar, kastat äpplen mot fönster och slängt isklumpar mot gående.

Fältsekreteraren Hilde Pettersson säger att det har varit Skurups stora samtalsämne de senaste dagarna. Och menar på att många ungdomar har hängts ut på Facebook.

– Alla pratade om det här ungdomsgänget. Det hade dragits igång en ganska hätsk diskussion om det på Facebook. Såväl unga som föräldrar pratade öppet om problemet, berättar fältsekreterare Hilde Pettersson.

När polisen tog ett krafttag och berättade att socialtjänsten skulle kopplas in var det många ungdomar som signalerade rädsla. Men nu tror man att det var Skurups räddning, för flera av ungdomarna har gått till minst ett av de utsatta husen och bett om ursäkt.

– All heder till det beteendet. Det är ju fantastiskt, säger Hilde Pettersson, till Ystads Allehanda.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Skurup