En gripen efter bombhot mot Vita huset

NYHETER

Bilen stannade vid en säkerhetskontroll nära Vita huset i Washington – och föraren sa till vakterna att en bomb fanns i fordonet.

Säkerhetsnivån höjdes omedelbart – och personen har gripits, det rapporterar CNN.

Flera gator har spärrats av runtomkring Vita huset efter bombhotet. Källor uppger för CNN att bilen har undersökts. Det är fortfarande oklart om det fanns någon sprängladdning i fordonet.

Hotet kom in sent på lördagskvällen, lokal tid. Donald Trump befann sig inte i Vita huset vid tillfället. Han tillbringar helgen på sin Florida-resort Mar-a-Lago.

Två händelser på kort tid

Flera incidenter har inträffat i närheten av Vita huset på sistone. I fredags försökte en person över stängslet vid byggnaden. Säkerhetsvakter ska då ha dragit sina vapen. Presstalespersonen Sean Spicer har dock uppgett att personen inte lyckades ta sig in på det skyddade området.

Ska utreda säkerheten

En vecka tidigare kunde 26-årige Jonathan Tran springa runt på Vita husets tomt i hela 16 minuter innan han greps. I en ryggsäck hade han pepparsprej, ett brev till presidenten och en av Donald Trumps böcker. Inkräktaren lyckades ta sig fram till Vita huset och ryckte i en av dörrarna.

Trump befann sig i byggnaden då intrånget ägde rum. Att det tog så lång tid innan Jonathan Tran omhändertogs har väckt starkt kritik. Händelsen ska utredas.

– Det var ett totalt misslyckande, sa Jason Chaffetz, ordförande i representanthusets utredande kommitté, till CNN.

ARTIKELN HANDLAR OM